Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

Banc Sabadell ven la seva filial de banca comercial als EUA per 1.025 milions de dòlars


28/02/2017
  • Sabadell United Bank, la filial de banca comercial de Banc Sabadell a Florida, s’integrarà en el grup IBERIABANK Corporation, banc multiestatal amb seu a Louisiana.
     
  • Banc Sabadell manté la seva branch americana a Florida, així com les seves activitats de banca corporativa y banca privada internacional.
     
  • L’operació genera una plusvàlua neta d´aproximadament 447 milions d’euros.

Banc Sabadell ha arribat a un acord amb IBERIABANK Corporation per a la venda de Sabadell United Bank, la seva filial en banca retail que opera des de 2007 a l’estat de Florida. L’import de l’operació puja a 1.025 milions de dòlars (al voltant de 967 milions d’euros). La transacció, tancada a 1,95 vegades el valor en llibres (Tangible Book Value), permetrà a Banc Sabadell d’obtenir una plusvàlua neta d´aproximadament 447 milions d’euros.

L’acord assolit contempla que el preu total que abonarà IBERIABANK Corp. consisteix en un pagament en efectiu d’un mínim de 803 milions de dòlars, i la resta en l’entrega d’accions fins a arribar l’import total. Tot plegat sense que en cap cas se superi el 4,9% del capital social d’IBERIABANK Corp. i abonant-se en efectiu la diferència, si aquesta es donés, fins a arribar al preu total pactat.

Es preveu realitzar el tancament de l’operació durant el segon semestre de l’exercici, un cop s’obtinguin els permisos i autoritzacions pertinents de les autoritats reguladores.

Sabadell United Bank és un projecte d’èxit iniciat el 2007 amb l’adquisició de Transatlantic Bank, combinació del creixement orgànic a la zona i del creixement inorgànic després de les successives adquisicions a l’àrea del sud de Florida. Actualment gestiona un volum de 4.200 milions de dòlars en crèdits i 5.200 milions de dòlars en recursos de clients.

Després de l’operació, Banc Sabadell seguirà desenvolupant la seva activitat core de banca corporativa i de banca privada internacional a través de la seva branch americana a Miami, que actualment gestiona un volum de negoci que supera els 10.000 milions de dòlars amb una destacada quota de mercat especialment en els sectors turístic, infraestructures o energies renovables, i que disposa d’una plantilla de 200 professionals. La sucursal de Banc Sabadell a Miami és també el centre d’operacions de banca corporativa per a Llatinoamèrica, amb l’excepció de Mèxic, on l’entitat opera a través del seu banc filial al propi país.

Pel president de l’entitat, Josep Oliu, “aquesta és una excel·lent operació que materialitza una part del valor creat als Estats Units i permet d’enfortir el banc per a créixer als seus mercats prioritaris”.

IBERIABANK Corp. és un grup financer amb un volum total d´actius al seu balanç consolidat de 21.700 milions de dòlars; 17.400 milions de dòlars en recursos de clients, i uns fons propis de 2.900 milions de dòlars a tancament de 2016. Les accions d´IBERIABANK Corp. cotitzen al Nasdaq Global Select Market (IBKC), amb una capitalització d´uns 3.800 milions de dòlars a data de 24 de febrer de 2017.

IBERIABANK Corp. és un grup financer amb un total de 304 oficines de diversa tipologia. Té 199 sucursals bancàries i tres oficines especialitzades en la concessió de crèdit als estats de Louisiana, Arkansas, Alabama, Tennessee, Texas, Florida i Georgia. També disposa de 24 oficines dedicades a l’activitat asseguradora a Arkansas i Louisiana, així com d’una xarxa d’agents destinada a la concessió d’hipoteques en 69 localitats de deu estats. Així mateix, IBERIABANK Corp. disposa de vuit sucursals de gestió patrimonial en quatre estats i una oficina d’IBERIA Capital Partners L.L.C. a Louisiana.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.