Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

Josep Oliu: “Banc Sabadell ha tancat el millor any de la seva història i el 2024 serà el de la consolidació del seu model de negoci”


10/04/2024
  • El president ha assegurat que l'entitat "afronta 2024 amb l'objectiu d'assolir una rendibilitat superior a l'11,5%"
  • El conseller delegat, César González-Bueno, ha expressat que “el banc té unes prioritats de gestió ben enfocades, un full de ruta estratègic ben definit, i compta amb un equip de primera”
  • La Junta ha aprovat un dividend complementari de tres cèntims per acció i una recompra d'accions de 340 milions d'euros, així com la gestió i els resultats del 2023
  • Els accionistes també han validat el nomenament d'Ana Colonques com a consellera independent, de manera que el percentatge de dones al consell de l’entitat és ja del 40 %
  • Així mateix, han donat també suport a la reelecció de Mireya Giné en qualitat de consellera independent

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha afirmat durant la seva intervenció a la Junta General d'Accionistes que l'entitat ha tancat el 2023 el millor exercici de la seva història, amb un benefici net atribuït rècord de 1.332 milions d'euros, un 55 % més que l'any anterior. Aquest resultat és fruit del compliment dels objectius del Pla Estratègic, aconseguit amb un full de ruta que ha suposat una intensa transformació del negoci i un punt d'inflexió en termes de rendibilitat, amb el desenvolupament de noves capacitats digitals, una millora de la proposta de valor i una reducció de la base de costos, ha explicat.

El president ha emfatitzat que “Banc Sabadell afronta el 2024 com un any de consolidació del model de negoci, amb l'objectiu d'assolir una rendibilitat superior a l'11,5% actual, sustentat en un increment dels ingressos recurrents, una contenció dels costos i un bon comportament del cost del risc”.

El valor de l'acció s'ha quadruplicat en tres anys

 “Els resultats ens han permès millorar la remuneració a l'accionista, que ha augmentat un 55% respecte a l'any anterior, combinant un dividend en efectiu total de 6 cèntims per acció i un nou programa de recompra d'accions de 340 milions. La retribució total equival, per tant, a un 50% del benefici atribuït i representa una mica més del 10% de rendibilitat total per a l'accionista”, ha remarcat Oliu. Des del tancament del 2020, el valor de l'acció s'ha multiplicat més de quatre vegades, situant-se al primer lloc de l'IBEX-35 i com el segon millor banc europeu entre més de 40 entitats que conformen l'índex del sector bancari europeu.

Oliu ha indicat així mateix que “tot i la complexitat dels esdeveniments del 2023, m'agradaria posar en valor la resiliència i fortalesa que ha mostrat el sector bancari espanyol al llarg d'aquest darrer any. L’aplicació estricta de les reformes regulatòries i els nivells folgats de liquiditat i solvència mantinguts pel sistema han permès assegurar l’estabilitat financera”.

Durant la Junta, el president també ha abordat la ferma aposta de l'entitat per la sostenibilitat, assegurant que “hem avançat a la nostra estratègia de descarbonització, amb el focus prioritari en l'acompanyament als nostres clients, anticipant solucions de finançament sostenible”.

Definició de prioritats per a cada negoci

Per part seva, el conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno, ha assegurat que la nostra estratègia és “clara i està sent executada de manera decidida en tots els negocis del Grup”.

Banca de Particulars és el negoci on la transformació ha estat més profunda. D'una banda, s'ha desenvolupat un model 100% digital per a préstecs de consum, comptes i targetes. D'altra banda, el banc ha implantat un model superior d'acompanyament per a hipoteques, assegurances i estalvi inversió, on el client demana acompanyament personal i expert per part dels gestors.

“Hem construït noves capacitats de banc directe alhora que hem millorat les capacitats de banc tradicional i hem millorat l'eficiència. Mirant endavant, ens apalancarem en les capacitats construïdes per augmentar amb decisió la captació de clients digitals i ser el banc principal de més clients”, ha assenyalat el conseller delegat.

Pel que fa a Banca d'Empreses, González-Bueno ha subratllat la “potent i reconeguda franquícia” que té l'entitat. “Sobre aquesta sòlida base, la nostra estratègia ha estat desenvolupar accions concretes per impulsar-ne el creixement i, alhora, reduir el cost de risc. D'una banda, s'ha incidit en el creixement més adreçat del crèdit”, ha precisat.

Amb vista al 2024, el conseller delegat preveu que el marge d'interessos continuï millorant, i les comissions decreixin a un ritme d'un 5%.

També ha destacat que "la gestió rigorosa del risc i el control de la morositat continuaran sent un focus dʻatenció preferent en la nostra gestió". Tot això ens porta a un objectiu de ROTE per sobre de l'11,5%. És a dir, el 2024 la rendibilitat del banc continuarà millorant. Encarem el futur amb optimisme i confiança. El banc està fort, té unes prioritats de gestió ben enfocades, segueix un full de ruta estratègic ben definit i compta amb un equip de primer”, ha remarcat.

Els accionistes aproven l'ordre del dia

En el transcurs de la reunió, s'han aprovat tots els punts de l'ordre del dia, com l'informe d'informació no financera, els comptes del 2023, així com la proposta d'aplicació del resultat i la distribució d'un dividend complementari de tres cèntims per acció corresponent a l'exercici tancat el 31 de desembre de 2023. Els accionistes també han donat suport al programa de recompra d'accions per un valor màxim de 340 milions d'euros.

El 29 de desembre passat, Banc Sabadell va distribuir un dividend a compte de tres cèntims per acció, per la qual cosa la retribució total en efectiu a l'accionista amb càrrec als resultats del 2023 puja a sis cèntims per títol, és a dir, 326 milions d'euros . Sumat al nou programa de share buy-back, la quantitat total distribuïda entre els més de 200.000 accionistes del banc és de 666 milions d'euros, un 55% més que l'exercici anterior.

Aquesta proposta de payout és acord amb la política de dividends de Banc Sabadell, ateses les circumstàncies positives, tant pel capital existent com per la generació de capital esperada l'exercici següent.

Així mateix, la Junta atorgat el seu suport al nomenament d'Ana Colonques com a consellera independent, de manera que el Grup avança en el seu compromís de diversitat i arriba al 40% de representació de dones al Consell d'Administració. També s'ha ratificat la reelecció de Mireya Giné com a consellera independent.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.