Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.

Banc Sabadell guanya 213 milions d’euros pels menors costos i per la millora de tots els marges


27/04/2022
  • El marge recurrent (marge d’interessos + comissions – costos recurrents) augmenta un 20,9% interanualment
  • Els costos es redueixen un 5,6% interanual i un 4,3% en el trimestre
  • La ràtio de capital CET1 fully loaded incrementa fins a situar-se en el 12,45%
  • El banc assoleix un ROTE del 6,5%, en línia amb els objectius marcats per enguany
  • TSB obté un benefici individual de 21 milions de lliures i contribueix positivament als comptes del grup per cinquè trimestre consecutiu

 


 

El grup Banc Sabadell ha tancat el primer trimestre del 2022 amb un benefici net atribuït de 213 milions d'euros, que compara amb els 73 milions d'euros de benefici en el mateix període del 2021. El marge recurrent de l'entitat (marge d'interessos + comissions – costos recurrents) augmenta un 20,9% interanualment. L'entitat assoleix un ROTE del 6,5%, i aquest se situa per sobre del que preveu el pla estratègic.

Després d'un any al capdavant de l'entitat, el conseller delegat, César González-Bueno, ha indicat que “iniciem l'exercici millorant tots els marges i continuant amb la millora de la reducció de costos després de la finalització del pla d'eficiència. I tot això amb la consolidació de l'aportació positiva de TSB. Sens dubte tanquem un bon trimestre per a Banc Sabadell i estem en línia de complir tots els nostres objectius marcats per enguany”. Segons Leopoldo Alvear, director financer de Banc Sabadell, “veiem un augment de més del 20% en el marge recurrent, nivells estables de morositat i una millora substancial de les ràtios de capital del banc. Estem complint el nostre full de ruta trimestre a trimestre”.

Marge i comissions

Els ingressos del negoci bancari (marge d'interessos + comissions netes) assoleixen els 1.217 milions, un 3,6% més en termes interanuals. Respecte al trimestre anterior, es redueixen un 3,5%. El marge d'interessos augmenta interanualment un 3,0% fins als 858 milions, recolzat principalment en el creixement de volums, mentre que durant el trimestre disminueix un 0,6% degut al nombre menor de dies.

Les comissions netes se situen en els 359 milions d'euros, cosa que representa un creixement del 5,0% interanual pel bon comportament de les comissions de serveis i de gestió d'actius. Durant el trimestre, disminueixen un 9,7% principalment per l'estacionalitat positiva del quart trimestre del 2021, així com per una reducció de l’activitat en operacions de préstecs sindicats i per l'impacte de la volatilitat del mercat de capitals en gestió d'actius.

Impacte positiu en costos del pla d’eficiència

El total de costos puja fins als 726 milions d'euros el març del 2022 i disminueix un 5,6% durant l'any, principalment pels estalvis en despeses de personal després de l’execució dels plans d'eficiència, així com per una reducció de les despeses generals. Durant el trimestre, els costos totals cauen un 4,3%, i la previsió és que se n'observi una reducció més àmplia els propers trimestres, amb un estalvi estimat de 110 milions d'euros el 2022 (130 milions anuals a partir del 2023).

Creix el crèdit a Espanya i al Regne Unit

El crèdit viu de Banc Sabadell tanca el primer trimestre del 2022 amb un saldo de 154.672 milions d'euros (110.378 milions ExTSB). El creixement de la inversió és del 3,1% interanual(1) impulsat principalment per l'augment de la cartera hipotecària, on destaca el creixement a TSB.

La producció hipotecària es manté estable durant l'any a Espanya i arriba als 1.261 milions d'euros en el trimestre. El crèdit al consum s'incrementa un 11% en termes interanuals i arriba als 371 milions d'euros el trimestre.

Els fons d'inversió augmenten un 6% en l'any, fins als 23.848 milions, i s'observa alhora un creixement del 27% interanual en la facturació de targetes, que assoleix els 4.793 milions, i del 36% en la facturació de TPV's, que se situa en els 9.500 milions d'euros.

En tancar el març del 2022, els recursos de clients en balanç totalitzen 161.316 milions d'euros (119.118 milions ExTSB) i creixen un 4,9% interanual (5,7% ExTSB). Durant el trimestre, es produeix una lleugera caiguda del 0,4% (0,1% Ex TSB) per venciments d'emissions retail. Els saldos de comptes a la vista pugen fins als 146.520 milions d'euros (106.279 milions ExTSB), amb un increment del 8,2% interanual (9,7% exTSB) i una lleugera disminució del 0,5% (0,3% ex TSB) durant el trimestre.

Els dipòsits a termini totalitzen 15.386 milions d'euros (13.428 milions ExTSB) i es redueixen un 17,2% (16,0% ExTSB) respecte a l'exercici anterior pel traspàs de dipòsits a comptes a la vista. Durant el trimestre, creixen un 3,9% (5,5% Ex TSB).

En tancar el març del 2022, els recursos de clients fora de balanç se situen en els 40.624 milions d'euros i augmenten un 2,9% interanual per l'augment de subscripcions netes de fons d'inversió, i malgrat la venda de BancSabadell d'Andorra. Aïllant aquest impacte, el creixement anual se situa en el 4,9%.

Els actius totals del grup pugen fins als 253.256 milions d'euros (200.441 milions ExTSB), fet que suposa un creixement del 3,4% interanual i del 0,5% durant el trimestre.

La ràtio de capital s’incrementa fins al 12,45%

La ràtio CET1 phase in se situa en el 12,59% en tancar el març i inclou 14pbs d'ajustos transicionals d'IFRS9. Per la seva banda, la ràtio CET1 fully-loaded se situa en el 12,45% i augmenta en 27pbs respecte al trimestre anterior. La ràtio de capital total phase in puja fins al 17,13% en tancar el trimestre, i se situa per sobre del requeriment regulador, amb un MDA buffer de 413. Pel que fa a la gestió de la liquiditat, la ràtio LCR (Liquidity Coverage Ratio) arriba al 235% a nivell de grup.

Ràtio de mora estable i reducció del CoR

Els actius problemàtics totalitzen 7.508 milions d'euros en tancar el març del 2022, 6.210 milions dels quals són préstecs dubtosos i 1.299 milions actius adjudicats. La cobertura d'actius problemàtics se situa en el 53%, i la cobertura de préstecs dubtosos (stage 3) amb el total de provisions del 56% i del 38,0% per als actius adjudicats. La ràtio de morositat se situa en el 3,66%.

El cost del risc del crèdit disminueix i se situa en 41pbs en tancar el març del 2022, 8pbs per sota del trimestre anterior i millora 28pbs en la comparativa interanual.

Aportació positiva de TSB por cinquè trimestre consecutiu

TSB ha conclòs el mes de març del 2022 contribuint per cinquè trimestre consecutiu en positiu als comptes del Grup Banc Sabadell, en aquest cas amb 19 milions d'euros, respecte as 2 milions d'euros del març del 2021.

La filial britànica ha obtingut a nivell individual un benefici abans d'impostos de 46 milions de lliures en tancar el març, que compara amb els 47 milions del trimestre anterior, fet que confirma la contribució estable de TSB als comptes del grup. El benefici net se situa en 21 milions de lliures en tancar el març del 2022.

El marge d'interessos totalitza 226 milions de lliures en tancar el primer trimestre i augmenta un 10,1% interanual pel fort creixement de volums d'hipoteques durant l'any. Les comissions netes creixen un 9,7% interanual i pugen fins als 25 milions de lliures, per un augment de les comissions de serveis, en especial de targetes. Els costos se situen en 189 milions de lliures i descendeixen un 7,9% interanualment.

Robin Bulloch, nou CEO

El consell d'administració de TSB ha nomenat conseller delegat Robin Bulloch, que fins ara ha estat al capdavant de l'entitat de forma interina des del desembre del 2021. Bulloch, amb una gran experiència en banca retail, confirma així el seu lideratge a la filial de Banc Sabadell per continuar contribuint a la seva estratègia de creixement.

Nou “Compromís Sostenible”

Banc Sabadell ha presentat el 'Compromís Sostenible', un marc d'actuació que integra l'estratègia i la visió a futur per al 2025-2050 dels compromisos ambientals, socials i de governança. 'Compromís Sostenible' fixa quatre eixos estratègics: avançar com a entitat sostenible, acompanyar els seus clients en la transició cap a una economia sostenible amb la mobilització de més de 65.000 M€ en finances sostenibles; oferir oportunitats d'inversió que contribueixin a la sostenibilitat i treballar per una societat sostenible i cohesionada.

Compte Online Sabadell

Banc Sabadell ha llançat el seu nou compte digital, un compte sense comissions el procés de contractació del qual és íntegrament en línia, i que alhora posa a disposició dels clients digitals tota la xarxa d'oficines i gestors de l'entitat. El compte és 100% digital, està lliure de comissions o condicions de contractació, i ofereix transferències, targetes de dèbit i crèdit, així com retirades d'efectiu de caixers, també sense cap cost.

 

(1)S’aïlla l’impacte de l’EPA de CAM

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.