Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu Jaume Guardiola, conseller delegat de Banc Sabadell, i Emma Navarro, vicepresidenta del BEI

Banc Sabadell i el BEI fomenten l’ocupació i la innovació a Espanya amb 1.000 milions d’euros per a autònoms, pimes i midcaps


09/10/2019
  • Més de 200 milions d’euros es destinaran a impulsar la digitalització de les pimes i a projectes innovadors
  • Les dues entitats donaran suport a petites i mitjanes empreses amb 800 milions d’euros destinats, en especial, a microempreses, negocis de nova creació i projectes liderats per dones

 

Banc Sabadell i el Banc Europeu d'Inversions (BEI) han signat dos acords amb un mateix objectiu: facilitar fons per a autònoms, pimes i midcaps espanyoles per seguir impulsant el creixement econòmic i la creació d'ocupació a Espanya. Gràcies a aquests acords, les dues entitats destinaran 1.000 milions d'euros a donar suport a les pimes amb més dificultats per accedir al finançament per la seva grandària o pel sector en què desenvolupen la seva activitat, i a fomentar les seves inversions en digitalització.

Els dos acords s'han instrumentat mitjançant la participació de BEI en el primer fons de titulització de préstecs al consum de Banc Sabadell. Es tracta de la primera titulització STS (Simple, Transparent, Standarized) que s'ha col·locat al mercat espanyol després de l'entrada en vigor de la nova normativa europea enguany.

A l'acte de signatura celebrat a Barcelona, ​​el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, ha valorat l'acord: «La nostra vocació de banc d'empreses significa comprometre’ns tant amb les grans organitzacions com amb les pimes i els petits emprenedors. Per aquest motiu, acords com el d'avui són una eina importantíssima per a Banc Sabadell, que des dels seus orígens ha acompanyat els petits projectes en el camí cap al creixement ». Així mateix, Guardiola ha remarcat que el finançament «es destinarà en bona part a projectes de transformació digital i a projectes innovadors, dos focus bàsics per al futur de les nostres empreses».

Per la seva banda, la vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, ha destacat «el ferm compromís del BEI amb autònoms, pimes i midcaps espanyoles, vehicles fonamentals per a la generació de riquesa i ocupació a Espanya. Promoure la seva competitivitat, facilitant-los els recursos necessaris per créixer invertint en innovació i digitalització, és una de les grans prioritats del Grup BEI a Espanya. Gràcies a aquests acords, el BEI podrà donar suport a aquelles amb més problemes per accedir al crèdit, com microempreses o emprenedors. Un nou exemple que com els avantatges del finançament del BEI poden arribar també als seus projectes ».

Suport a empreses amb més dificultats de finançament i impuls a la digitalització

Dels fons que Banc Sabadell i el BEI facilitaran gràcies a aquests acords, 800 milions d'euros es destinaran a autònoms, pimes i midcaps en condicions avantatjoses, tant en tipus d'interès com a terminis d'amortització, amb especial atenció a les necessitats de finançament de microempreses de menys de 10 empleats, negocis de nova creació i petits projectes d'inversió liderats per dones. Per això, el BEI ha atorgat a Banc Sabadell un finançament de 400 milions d'euros que l'entitat completarà amb uns altres 400 milions d'euros addicionals dels seus propis recursos. En total, més de 3.500 empreses podrien beneficiar-se d'aquesta iniciativa.

De la mateixa manera, les entitats destinaran fins a 200 milions d'euros a impulsar la innovació per a autònoms, pimes i midcaps que acreditin que la seva empresa o projecte se centra en àrees innovadores. Per això, el BEI atorgarà a Banc Sabadell 100 milions d'euros que l'entitat completarà amb una aportació addicional de 100 milions d'euros.

L'import màxim del projecte per accedir al finançament de qualsevol d'aquestes línies de crèdit BEI-Sabadell serà de 25 milions d'euros en el cas de pimes, i de 50 milions d'euros quan es tracti d'empreses de mitjana capitalització. El finançament pot arribar a cobrir el total de la inversió en el cas de projectes fins a 12,5 milions d'euros.

Aquest acord és el sisè que signen les dues entitats dins la línia de finançament específica del banc de la UE per a petites i mitjanes empreses. L'anterior, signat el 2018, va permetre facilitar més de 800 milions d'euros que han beneficiat a unes 1.600 empreses.

Des de 2011 les línies de finançament de Banc Sabadell signades amb el BEI sumen més de 4.000 milions d'euros, que s'han destinat al finançament de les empreses espanyoles.
 

Sobre el BEI

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) és la institució de finançament a llarg termini de la Unió Europea els accionistes són els seus Estats membres. El BEI facilita finançament a llarg termini a projectes d'inversió viables per tal de contribuir a l'assoliment dels objectius de la política de la UE.

 

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.