Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

Banc Sabadell compensa les seves emissions de CO2 amb la inversió en projectes forestals a Espanya


04/03/2022
  • La iniciativa, que es materialitzarà durant el primer trimestre del 2022, ha estat aprovada a través de la inversió en projectes forestals a Espanya i està certificada per MITECO (Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic)
  • L'entitat col·labora amb tres projectes de reforestació a Espanya que compensen més de 3.600 tones de diòxid de carboni
  • Banc Sabadell forma part de l’aliança Net Zero Banking Alliance dins el seu compromís d’esdevenir neutres en les seves operacions (carteres de crèdit i d'inversió) l'any 2050

 

Banc Sabadell continua avançant en el seu compromís amb la sostenibilitat i amb el medi ambient posant el focus en la reducció d'emissions pròpies, en la compensació i en l'acompanyament a clients amb solucions sostenibles i assessorament que els ajuden en la transició ecològica a ser neutres.

A més de les mesures que adopta per seguir reduint la pròpia petjada de carboni, com ara l'ús d'energies renovables des del 2015, les mesures d'ecoeficiència i els plans de reducció de residus i consum de materials (aigua, paper, plàstic ), el banc complementa el seu pla d'actuació amb la compensació de la petjada de carboni a través de projectes mitigadors de diòxid de carboni, que generen un impacte positiu als territoris espanyols on es desenvolupen. En aquest sentit, Banc Sabadell ha aprovat la compensació de 3.632 tones de CO2 corresponents a les seves emissions d'abast 1, 2 i 3 relatives a viatges de negoci, a través de la inversió en projectes forestals a Espanya que han estat certificats per MITECO (Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic) i que es materialitzarà durant el primer trimestre de 2022.

En concret, el banc aposta per tres projectes forestals que ajuden a absorbir emissions ja existents a la atmosfera. Dos d’aquests s’ubiquen a Galícia, concretament a Parada de Achas (1.083 Tn. CO2) i a Laza - Touza (151 Tn. CO2), i el tercer és un projecte de reforestació en concepte de bosc sostenible (2.398Tn.CO2) i se situa a la Serra de Gredos (Àvila), on aporta sinergies al Parc Regional i a Red Natura 2000.

La directora de sostenibilitat de Banc Sabadell, Ana Ribalta, ha destacat que “aquesta actuació és un altre exemple d'alineació de l'activitat de Banc Sabadell amb l'Acord de París i forma part de l'estratègia de sostenibilitat, que focalitza, entre d'altres, el nostre compromís de seguir avançant en la reducció d'emissions pròpies i la neutralitat de totes les nostres operacions”.

 

Totes aquestes actuacions reforcen la consecució dels compromisos ja adquirits pel banc com a membre de les principals aliances per impulsar una economia sostenible i neutra en carboni a través de marcs com els Principis de Banca Responsable de Nacions Unides, la ratificació del Compromís Col·lectiu d'Acció Climàtica o el Net-Zero Banking Alliance (NZBA) d'UNEPFI.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.