Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

Banc Sabadell llança el seu marc per a l’emissió de bons vinculats a objectius de desenvolupament sostenible


13/07/2020
  • Fomenta el finançament d'activitats que contribueixin al desenvolupament mediambiental i social
  • Reforça el compromís amb la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic
  • Posa en valor el paper de les institucions financeres com a agents clau en la mobilització de recursos per avançar en el vessant social i ambientalBanc Sabadell ha posat en marxa el marc per a l'emissió de bons vinculats a objectius de desenvolupament sostenible. Aquest marc suposa un pas més en el compromís de Banc Sabadell amb la sostenibilitat mediambiental, la lluita contra el canvi climàtic i el desenvolupament social. Amb la definició d'àmbits prioritaris d'actuació i la identificació de criteris, Banc Sabadell impulsa l'emissió de bons verds, socials i sostenibles. Amb això, fa un pas més en l'exercici de la seva responsabilitat com a agent vertebrador d'una economia sostenible

Amb aquesta iniciativa, Banc Sabadell posa en valor el paper de les institucions financeres en la mobilització de capital per avançar en la transició cap a una economia eficient en els recursos i amb baixes emissions de carboni.

Els bons verds aniran orientats a projectes amb benefici mediambiental, com la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle, la prevenció de la contaminació i l'adaptació al canvi climàtic. Les categories en aquest àmbit prioritzen les energies renovables, el control i prevenció de la contaminació, la gestió sostenible de l'aigua, el transport net, l'eficiència energètica i els edificis verds.

Per la seva banda, els bons socials estaran focalitzats en la generació de beneficis que impulsin l'accés a serveis essencials, la inclusió social i la generació i manteniment de l'ocupació.

D'aquesta manera, els bons sostenibles finançaran la combinació d'activitats verdes i socials. Els fons obtinguts a través d'aquestes emissions aniran destinats íntegrament a finançar o refinançar, total o parcialment, préstecs o projectes existents, nous o futurs.

Banc Sabadell ha seleccionat deu Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que guiaran l'elegibilitat tant dels préstecs com dels projectes. En concret aquests deu objectius són: la fi de la pobresa, la salut i el benestar, l'educació de qualitat, l'aigua neta i el sanejament, l'energia assequible i no contaminant, el treball digne i el creixement econòmic, la reducció de les desigualtats, les ciutats i comunitats sostenibles, la producció i el consum responsable i finalment, l'acció pel clima.

A través d'aquest marc, Banc Sabadell consolida la seva llarga trajectòria en matèria de responsabilitat social que ha anat impulsant al llarg del temps diferents iniciatives que han significat, entre d'altres, algunes fites com: el llançament del primer pla de pensions ètic i solidari en Espanya, la contractació d'energia amb el 100% d'origen renovable, o la gestió social de l'habitatge amb un programa pioner d'inserció laboral i financera, a més de la seva adhesió als Principis de Banca Responsable de les Nacions Unides com a fundador signatari.

Amb tot això, Banc Sabadell, en línia amb el propòsit que ha guiat la seva activitat d’ençà de la seva fundació el 1881, reforça el compromís amb els seus clients i amb la societat en general.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.