Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Web i tecnologia Els fundadors, Johanna Gallo i Cyril Pierre

BStartup inverteix en APlanet, startup tecnològica dedicada a la sostenibilitat de les organitzacions


17/09/2020
  • La plataforma d’APlanet permet d’automatitzar el procés de recopilació, anàlisi i mesurament de dades, i l’elaboració d’informes d’activitat no financera
  • La ronda d’1,7 milions d’euros ha estat liderada per All Iron Ventures


 

APlanet, la plataforma tecnològica que facilita la gestió de la sostenibilitat de les organitzacions, ha tancat amb èxit la seva primera ronda d'inversió de capital llavor per valor d'1,7 milions d'euros, en què ha participat BStartup de Banc Sabadell. L'operació ha estat liderada pel fons All Iron Ventures i ha comptat també amb la participació de DraperB1 i de business angels com Iñigo Juantegui, Yago Arbeloa i Pablo Alonso.

La startup va ser creada al març de 2019 pels seves cofundadors, Johanna Gallo i Cyril Pierre, amb l'objectiu de desenvolupar una eina capaç de fer més senzilla i eficient la tasca dels professionals encarregats de gestionar els plans de sostenibilitat i responsabilitat social de tot tipus d'empreses i entitats. En aquest període, APlanet ha aconseguit que més de 50 entitats d'Espanya, Portugal i del Brasil estiguin utilitzant i als seus productes SaaS.

Ara, la companyia destinarà aquesta injecció de capital a captar talent, particularment en l'àrea de Producte i Tecnologia, que està en constant evolució; a donar a conèixer la seva proposta mitjançant accions de màrqueting i posicionament en el mercat; i a preparar la seva expansió a nous països d'Europa i Llatinoamèrica, prevista per a la segona meitat de 2021.

"El mercat del SaaS aplicat a la gestió de la sostenibilitat està en ple creixement a Europa i a l’Amèrica Llatina, amb una valoració, segons les nostres estimacions, superior als 2 bilions d'euros. Els nostres inversors han sabut veure aquest potencial i apreciar els resultats que hem aconseguit en aquest primer període de vida del nostre projecte, cosa que ens ha donat l'oportunitat de tancar aquesta ronda enmig del confinament. Estem molt agraïts per aquesta confiança, que ens ajudarà a fer el següent pas cap a la consolidació de l'empresa", sosté Johanna Gallo, CEO i cofundadora d’APlanet.

Yolanda Pérez, directora de BStartup, apunta: "Estem molt satisfets d'entrar com a socis d’APlanet, l’excel·lent equip ha aconseguit crear i posicionar un producte que cobreix una necessitat creixent per a les empreses: el mesurament i reporting automàtic de l'impacte no financer de seva activitat. Ens interessa perquè es tracta d'una excel·lent eina tecnològica que en definitiva ve a facilitar el desenvolupament de les polítiques de compromís amb la sostenibilitat i la responsabilitat social i el desplegament de polítiques de govern corporatiu"


Un gestor de dades per a la informació no financera

La plataforma tecnològica d’APlanet està pensada tant per a entitats amb una àmplia trajectòria en matèria de RSC, sostenibilitat i integració en la seva gestió de criteris ASG (ambientals, socials i de govern corporatiu) com per a aquelles que volen fer els primers passos en aquest terreny, mitjançant la posada en marxa d'iniciatives que contribueixin a assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) definits per les Nacions Unides per complir l'Agenda 2030.

"Els responsables de sostenibilitat de les organitzacions dediquen una gran part del seu temps a recopilar i analitzar dades de diverses fonts, que després han de condensar en informes amb els quals informar la seva activitat no financera, cosa a la qual estan obligats per llei des de 2018 . Fins ara, tot això es feia de forma manual o amb documents d'excel, o en el cas de les grans multinacionals, amb costoses solucions desenvolupades a mida. Amb APlanet volem alliberar d'aquest tediós treball als professionals de sostenibilitat mitjançant una plataforma intuïtiva i flexible que s'adapta a les necessitats de tot tipus d'entitats", explica Johanna Gallo.

La seva tecnologia actua com un gestor automatitzat de dades capaç de recopilar, centralitzar i consolidar en un mateix lloc amb màxima fiabilitat tota la informació procedent dels diferents departaments de les empreses (petjada de carboni, energia consumida procedent de fonts renovables / no renovables, materials reciclats / no reciclats utilitzats, igualtat de gènere ...). D'aquesta manera, es redueixen enormement les tasques administratives i s'agilitza la consecució de mètriques d'impacte i la creació d'informes no financers d'acord amb els principals estàndards globals de reporting com el Global Reporting Initiative o el Greenhouse Gas Protocol, a més de facilitar la presa de decisions i la comunicació dels resultats de l'estratègia de sostenibilitat tant dins com fora de l'organització.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.