Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

Banc Sabadell i el BEI signen un acord de garantia que facilitarà fins a 400 milions d'euros en nou finançament per a pimes i empreses de capitalització mitjana a Espanya


05/06/2024

Banc Sabadell i el Banc Europeu d'Inversions (BEI) han signat un acord de garantia fins a 200 milions d'euros com a primer tram de l'operació que el BEI ha aprovat per un import total de fins a 300 milions d'euros. L'acord signat permetrà al banc espanyol facilitar fins a un màxim de 400 milions d'euros en nous préstecs durant els propers dos anys per finançar projectes de pimes i empreses de mitjana capitalització (mid-caps) a Espanya. L'import màxim dels préstecs es podrà incrementar fins a 600 milions d'euros en el moment de la signatura del tram restant del total aprovat pel BEI.

La garantia del BEI a Banc Sabadell s'efectua sobre una cartera de préstecs corporatius existents, creant capacitat de finançament addicional per donar suport al teixit empresarial espanyol. Per part seva, Banc Sabadell es compromet a finançar nous projectes de pimes i mid-caps per dues vegades l'import garantit pel BEI.

L'objectiu d'aquesta garantia és promoure i accelerar la inversió del sector privat i donar suport a les necessitats de capital circulant i liquiditat, així com les limitacions d'inversió, de les pimes i els mid-caps. Aquest segment s'enfronta a aquestes dificultats d'inversió com a conseqüència de les pressions inflacionistes persistents i les pujades de tipus d'interès, entre altres qüestions.

Està previst que la meitat de les inversions es duguin a terme en regions considerades menys desenvolupades per la UE, on la renda per càpita és inferior al 75% de la mitjana de la UE.

Aquest acord és una mostra més del nostre ferm compromís amb les empreses. Per això, per a Banc Sabadell sempre ha estat molt important col·laborar amb organismes com el BEI per oferir conjuntament les millors condicions de finançament dels projectes empresarials dels nostres clients”, ha afirmat Carlos Ventura, director general i director de Banca d'Empreses, Red i Banca Privada de Banc Sabadell.

"Estem molt satisfets de col·laborar novament amb Banc Sabadell per facilitar lʻaccés a solucions creditícies atractives per part de les pimes i mid-caps a Espanya, que són de vital importància per a lʻeconomia del país", ha declarat Jean-Christophe Laloux, director general d'Operacions per a la UE del BEI. “Enfortir la cohesió econòmica, social i territorial de la Unió Europea és un dels objectius transversals del BEI”.

La transacció s'emmarca en les accions del BEI destinades al finançament de pimes i empreses de capitalització mitjana, d'acord amb prioritats de la UE com l'augment de la competitivitat del teixit empresarial de la Unió.

 

Aquest acord se suma a l'ampli nombre de col·laboracions de finançament entre el Grup Banc Europeu d'Inversions (Grup BEI) i Banc Sabadell. En aquestes transaccions destaca una operació de les mateixes característiques i import signada el 2021, en suport de les pimes i mid-caps espanyoles afectades per l'impacte econòmic de la pandèmia del COVID-19.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.