Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

Comunicació a accionistes de Banc Sabadell


04/07/2024

Estimat/ada accionista,

M'adreço de nou a vostè amb el propòsit de continuar informant sobre l'avenç de l'oferta pública d'adquisició (l'OPA) que BBVA ha formulat amb caràcter hostil sobre la nostra Entitat.

Exposats, com ho estem, a una quantitat ingent d'informació sobre el procés de l'OPA, vull manifestar que, com a accionista de Banc Sabadell, vostè està encara lluny del moment en què, si es donés el cas, hauria de prendre alguna decisió.

Com probablement ja sap, el consell de BBVA ha convocat una Junta General Extraordinària el 5 de juliol amb l'objectiu d'aconseguir l'aprovació per dur a terme una ampliació del capital a través de l'emissió d'accions noves del banc BBVA. Com que l'oferta és en accions i no en efectiu, aquesta ampliació del capital de BBVA en accions de nova creació és necessària per poder continuar endavant amb el conjunt de passos reguladors requerits, de manera que BBVA tingui accions disponibles per oferir a canvi als accionistes de Banc Sabadell que així ho desitgin.

En cap cas s'està decidint ara, en l'esmentada Junta Extraordinària, res que pressuposi un possible èxit d'acceptació de l'OPA, ni pressuposa cap decisió per part dels accionistes que ho puguin ser d'ambdues entitats.

Serà quan s'obri el termini d'acceptació de l'OPA quan vostè tindrà l'oportunitat de decidir. No se sap quan es produirà això, però a causa de la complexitat dels procediments en curs s'estima que pugui ser a finals del 2024 o, fins i tot, el 2025.

El Consell del Banc, a l'inici de l'esmentat termini d'acceptació, emetrà un informe en el qual valorarà l'oferta i manifestarà la seva recomanació als accionistes. Perquè això sigui possible i els accionistes de Banc Sabadell puguin tenir informació ponderada i suficient per a la seva presa de decisió, el Consell espera que BBVA hagi publicat informació clara, transparent i completa sobre tots els elements que puguin tenir una implicació en el valor ofert, ja que les accions de BBVA de nova emissió són les que constitueixen el preu de l'oferta. El Consell de Banc Sabadell analitzarà en el seu informe, entre altres coses, els aspectes següents que estima necessaris per a la valoració de l'oferta:

  • Els impactes financers detallats a l'oferta, tant en la hipòtesi de fusió posterior d'ambdues entitats, com en el supòsit d'absència de fusió.
  •  Les sinergies esperades en cada cas, així com els costos de reestructuració associats a aquestes i el seu impacte en el capital.
  • Les pèrdues de negoci estimades, especialment en el segment de les pimes.
  •  Els impactes de capital esperats a conseqüència de, per una banda, les possibles ruptures d'acords comercials o joint ventures que el banc té amb tercers i, d'altra banda, els impactes que pugui tenir en les carteres de bons i crèdit a conseqüència dels ajustaments de valoració requerits (Fair Value Adjustments).
  • Les condicions de competència que pogués imposar la CNMC rellevants per al valor de l'oferta, així com les restriccions addicionals que hi pogués haver per part d'instàncies governamentals.

Sobre la base del que s'ha exposat, vull posar de manifest el meu compromís i el del Banc perquè vostès, els accionistes de Banc Sabadell, puguin rebre la informació més apropiada i completa amb la finalitat que puguin prendre lliurement les seves decisions, i vull reiterar-vos que, actualment, no estan obligats ni hi ha cap decisió a prendre en relació amb l'OPA.

Espero que aquesta carta hagi estat aclaridora i en aquest sentit procurarem continuar informant de forma regular i oportuna durant aquest procés.

Al mateix temps, vull posar de manifest el compromís i l'extraordinària dedicació de l'equip del Banc per aconseguir els millors resultats aquest any i per garantir la màxima generació de valor per als accionistes a llarg termini.

Finalment, vull aprofitar l'avinentesa per enviar una salutació cordial,

Josep Oliu

 

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.