Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.

Banc Sabadell preveu guanyar quota en clients internacionals amb l’obertura d’una oficina especialitzada a Madrid


29/05/2024

Banc Sabadell ha obert Madrid Welcome Hub, un nou concepte d'oficina enfocada a clients internacionals que reforça el compromís de l'entitat per l'especialització i el servei d'acompanyament per a aquest segment de clients.

Aquest espai multidisciplinar està ubicat al número 18 de l'avinguda Alberto Alcocer (Madrid). La nova oficina internacional compta amb més de 225 metres i està formada per una plantilla de 5 professionals especialitzats que atenen diferents idiomes amb l'objectiu d'acompanyar clients i col·laboradors de més de 40 nacionalitats.

“Amb aquesta obertura, Banc Sabadell crea una oficina de referència dedicada 100% a les necessitats específiques de no residents i expatriats a Madrid, així com empreses o col·laboradors internacionals, convertint-se a més en punt de trobada que disposarà d'un paquet específic de productes per a aquest col·lectiu”, ha indicat el director Territorial Centre de Banc Sabadell, José Manuel Candela.

La presència d’empreses internacionals, així com d’ambaixades i el nombre de visats especials de residència per a estrangers amb inversions significatives (Golden Visa) suposen una oportunitat per créixer a Madrid en aquest segment de clients.

Com a part d’aquest procés de conversió, tota la cartera de clients internacionals de 20 oficines de Banc Sabadell ubicades a la zona centre de Madrid es gestionarà des del nou espai remodelat a Alberto Alcocer. En total, l'espai atén a més de 11.000 clients actualment, xifra que es preveu augmentar els propers anys.

L’obertura del Madrid Welcome Hub es basa en la bona acollida de la primera sucursal especialitzada que l’entitat va inaugurar a Barcelona el 2022, amb l’objectiu d’atendre clients estrangers a Espanya que requereixen una atenció específica, assessorament i gestors especialitzats. L'èxit de l'exclusiva oficina internacional de la Ciutat Comtal es constata en el creixement experimentat en el negoci, reflectit en un increment del 17% en el nombre de clients, que han passat de 9.800 als 11.500 usuaris actuals. A més, s'ha detectat una satisfacció més gran d'aquests, juntament amb un augment en els saldos vius i la generació d'oportunitats a Banca Privada, una estratègia que ara es trasllada també a Madrid.

El perfil més habitual dels clients és el de directius expatriats de banca personal i privada, procedents principalment de França, el Regne Unit, els Estats Units, Itàlia i Irlanda, a més d'altres països rellevants com Egipte, Israel, Alemanya, Emirats Àrabs i Holanda.

Banc Sabadell millora així la proposta de valor per impulsar l'experiència del client. Aquestes noves oficines, més representatives, més grans i ubicades en places estratègiques, intenten millorar l'atenció presencial combinant espais privats i col·laboratius que busquen promoure la proximitat i la proximitat.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.