Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

Banc Sabadell llança la IV Convocatòria BStartup Green per invertir en startups de sostenibilitat ambiental


21/05/2024
  • Les inversions se centraran en solucions de transició energètica, indústria 4.0, smart cities i economia circular
  • Se seleccionaran tres projectes per invertir fins a 150.000 euros en cadascun
  • A les tres edicions anteriors van ser analitzades 411 empreses
  • La inversió de doble impacte arriba ja a un 30% de la cartera de BStartup

BStartup, el servei financer de Banc Sabadell per a startups i scale ups, llança la IV edició de BStartup Green, un programa dirigit a invertir específicament en startups que des de la tecnologia o la digitalització siguin capaços de facilitar la transició cap a un món més sostenible des de les següents òptiques.

1. Transició energètica: flexibilitat energètica, autogeneració, xarxes intel·ligents i emmagatzematge, o Smart home.

2. Indústria 4.0: reducció d'emissions i residus, logística, eficiència de processos, materials o packaging.

3. Smartcities: mobilitat sostenible, gestió de rutes, gestió d‟aigua, control de contaminació, mar i rius, o gestió de residus.

4. Economia circular: optimització de residus, reutilització de béns, reciclatge o economia de la funcionalitat.

L'objectiu és invertir fins a 150.000 euros en tres projectes en fase preseed, seed o early-stage amb propostes de valor en aquests camps, que podran destinar la inversió a validar la tecnologia/ciència i el negoci.

 El Director General Adjunt de Banc Sabadell i Director d'Empreses, Eduardo Currás, ha indicat que “aquesta IV edició reafirma l'aposta de l'entitat per contribuir a la transició ecològica, facilitant la inversió per validar la tecnologia i consolidar el negoci al mercat de aquestes empreses que busquen impactar en la descarbonització del planeta”.

La inversió que es podria considerar de doble impacte, econòmic i social, a través de BStartup Green o BStartup Health (la convocatòria anual per a startups de salut), suposen ja el 30% del portfoli de BStartup, que fins ara ha invertit en 93 startups .

Aquesta IV convocatòria romandrà oberta fins al 30 de novembre a la web de BStartup.

A les tres anteriors edicions es van presentar 411 projectes i van ser seleccionades les companyies Wegaw, MOA Foodtech, BiaPower, Dcycle i RIP Foods, Ocean Ecostructures que operen en àmbits tan diversos com l'alimentació, la mobilitat, el mesurament d'empremta de carboni, el monitoratge meteorològica per a l'optimització de recursos o la regeneració marina.

Sabadell Compromís Sostenible

Aquesta iniciativa s‟engloba en el marc Sabadell Compromís Sostenible, facilitant oportunitats d‟inversió ESG (Environmental, Social and Governance) i promovent entre altres accions, programes verticals d‟emprenedoria orientats al desenvolupament social i la transició sostenible.

Aquest marc d‟actuació de Banc Sabadell integra en la seva estratègia la visió a futur dels compromisos ambientals, socials i de governança (ESG) amb objectius concrets a 2025-2050, alinea els seus objectius de negoci amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i estableix palanques d’acció amb actuacions de transformació i impuls. Per això, involucra tots els òrgans de l'entitat i continua avançant en 4 eixos estratègics com ara avançar com a entitat sostenible, acompanyar els clients durant la seva transició, oferir oportunitats d'inversió ESG i treballar per a una societat sostenible i cohesionada.”

Sobre BStartup

BStartup de Banc Sabadell és el servei financer pioner a la banca espanyola per a startups i scale ups, proporcionant-los banca especialitzada i inversió enequity. Ofereix a les startups serveis bancaris especialitzats, inclòs l'accés a gestors experts a startups, productes financers específics i un circuit de riscos propi. La seva inversió equity s'adreça a empreses digitals i tecnològiques en etapa inicial, amb un fort potencial de creixement i models de negoci escalables i innovadors.

Addicionalment, pot fer inversions en etapes posteriors (follow on) a les startups de la seva cartera a través de Sabadell Venture Capital.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.