Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

Banc Sabadell llança la III Convocatòria BStartup Green per invertir en startups de sostenibilitat ambiental


04/05/2023
  • Les inversions se centraran en solucions de transició energètica, indústria 4.0, smart cities i economia circular
  • Se seleccionaran tres projectes per invertir fins a 150.000 euros en cadascun
  • A les dues edicions anteriors van ser analitzades 257 empreses

Barcelona, 4 de maig de 2023. BStartup, el servei financer de Banc Sabadell per a startups i scale ups, llança la III edició de BStartup Green, un programa dirigit a invertir específicament en startups que des de la tecnologia o la digitalització siguin capaces de facilitar la transició cap a un món més sostenible des de les òptiques següents:

  1. Transició energètica: flexibilitat energètica, autogeneració, xarxes intel·ligents i emmagatzematge, Smart home…
  2. Indústria 4.0: reducció d'emissions i residus, logística, eficiència de processos, materials, packaging…
  3. Smartcities: mobilitat sostenible, gestió de rutes, gestió d'aigua, control de contaminació, mar i rius, gestió de residus…
  4. Economia circular: optimització de residus, reutilització de béns, reciclatge, economia de la funcionalitat…

L'objectiu es invertir en 3 projectes en fase pre-seed, seed o early-stage amb propostes de valor en aquests camps, que podran destinar la inversió a validar la tecnologia/ciència i el negoci.

Albert Figueras, director general adjunt de Banc Sabadell, considera “clau invertir en el desenvolupament d'aquestes tecnologies que ajuden la societat a facilitar la transició energètica”. Per a la selecció de projectes, l'equip de BStartup es recolzarà en una comissió d'experts de referència als diferents sectors. Aquesta tercera convocatòria de BStartup Green ja està en marxa i romandrà oberta fins al 30 de setembre a la web de BStartup.

A les dues anteriors edicions es van presentar 257 projectes i van ser seleccionades les companyies Wegaw, MOA Foodtech, BiaPower, Dcycle i RIP Foods, que operen en àmbits tan diversos com l'alimentació, la mobilitat, el mesurament d'empremta de carboni o la monitorització meteorològica per a l’ optimització de recursos.

Sabadell Compromís Sostenible

Aquesta iniciativa s’engloba en el marc Sabadell Compromís Sostenible, facilitant oportunitats d’inversió ESG (Environmental, Social and Governance) i promovent entre altres accions, programes verticals d’emprenedoria orientats al desenvolupament social i la transició sostenible.

Aquest marc d’actuació de Banc Sabadell integra en la seva estratègia la visió a futur dels compromisos ambientals, socials i de governança (ESG), alinea els seus objectius de negoci amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i estableix palanques d’acció amb actuacions de transformació i impuls. Per això, involucra tots els òrgans de l'entitat i continua avançant en 4 eixos estratègics com ara avançar com a entitat sostenible, acompanyar els clients durant la seva transició, oferir oportunitats d'inversió ESG i treballar per a una societat sostenible i cohesionada.

Sobre BStartup

BStartup de Banc Sabadell és el servei financer pioner a la banca espanyola per a startups i scaleups, proporcionant banca especialitzada i inversió en equity. Ofereix a les startups serveis bancaris especialitzats, inclòs l'accés a gestors especialitzats en startups, productes financers específics i un circuit de riscos propi. La seva inversió equity es dirigeix a empreses digitals i tecnològiques en etapa inicial, amb un fort potencial de creixement i models de negoci escalables i innovadors. Addicionalment, pot fer inversions en etapes posteriors (follow on) a les startups de la seva cartera a través de Sabadell Venture Capital.

BStartup compta amb més de 4.500 startups entre els seus clients i ha invertit en més de 85 startups.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.