Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

Els accionistes donen suport de forma majoritària a tots els acords en una junta amb alt percentatge de participació


24/03/2022
  • La junta aprova la gestió i els resultats de l'exercici del 2021 i la distribució del dividend de 0,03 euros per acció corresponent a l'exercici tancat el 31 de desembre del 2021
  • Els accionistes ratifiquen el nomenament de Lluís Deulofeu Fuguet com a conseller independent i la reelecció de David Martínez Guzmán com a conseller dominical
  • A més, es presenta el nou informe de ‘Compromís Sostenible’ de Banc Sabadell
  • Josep Oliu: “El comportament de la cotització de les accions del banc ha recuperat atractiu durant l'any passat, amb una revaloració acumulada del 67% el 2021, que la situa en primera posició de l'IBEX”


 

La Junta General d'Accionistes de Banc Sabadell, celebrada a Alacant i a la qual ha participat el 56,43% del capital social, ha aprovat la gestió i els comptes anuals del 140è exercici social de l'entitat.

En el transcurs de la reunió, s'ha aprovat l'informe d'informació no financera així com la proposta d'aplicació del resultat i de la distribució del dividend de 0,03 euros per acció corresponent a l'exercici tancat el 31 de desembre del 2021.

També s'ha ratificat el nomenament de Lluís Deulofeu Fuguet com a conseller independent i la reelecció de Pedro Fontana García, George Donald Johnston III i José Manuel Martínez Martínez com a consellers independents, a proposta de la Comissió de Nomenaments i Govern Corporatiu. Així com la reelecció de David Martínez Guzmán, com a conseller dominical, a proposta del Consell d’Administració.
 

Intervenció del president

El president Josep Oliu ha iniciat la seva intervenció amb una referència al conflicte a Ucraïna, al respecte del qual ha assegurat: “L'impacte de la guerra d'Ucraïna ha donat lloc a un escenari geopolític que genera incertesa sobre les economies europees. En tot cas, tot apunta que se seguirà avançant en el procés de normalització de la política monetària, amb la reducció progressiva de la quantitat de diners en circulació i amb una posterior pujada de tipus a nivells per sobre de zero”.

Oliu s'ha referit també a dos fets molt significatius d'aquest 2021 per a Banc Sabadell, la celebració dels 140 anys d'història i el fet que “el 2021 ha estat l'any en què, després de l'esforç de sanejament dut a terme el 2020, i d’acord amb les línies marcades pel Consell d’Administració, s’han tornat a obtenir uns resultats positius que superen les expectatives que s’havien creat”.

El president ha parlat sobre la recuperació postpandèmia i ha apuntat que "tenim l’expectativa de pujada de tipus d’interès que apunta cap a nivells més favorables a la rendibilitat futura del sector, si s’aconsegueix mantenir el cost del risc en taxes moderades".

Així mateix, Oliu ha destacat l’exercici 2021 com "un punt d’inflexió en la rendibilitat del banc, fruit de l’esforç de sanejament de balanç realitzat en anys anteriors i dels plans de reestructuració de costos", de manera que, ha assegurat, "el banc s’ha situat en un camí de rendibilitat positiva amb la vista posada en un ROTE comparable amb el cost del capital en un futur proper”. En aquesta línia, el president ha fet referència al comportament de la cotització de les accions del banc: "Ha recuperat atractiu durant l´any passat, amb una revaloració acumulada del 67% el 2021 i s’ha situat així en primera posició de l´IBEX".

En la darrera part del seu discurs, Josep Oliu ha fet esment de la creació de la Comissió d'Estratègia i Sostenibilitat: “La seva posada en marxa ha permès d’impulsar, per part del Consell d'Administració, diferents compromisos del banc en àrees de sostenibilitat, com ara l'adhesió a l'aliança bancària Zero Emissions Netes de l'Organització de les Nacions Unides”.
 

Intervenció de César González-Bueno

En la seva intervenció, el conseller delegat, César González-Bueno, ha repassat alguna de les fites més destacades del 2021: “Es va implantar una nova estructura organitzativa, una nova governança alineada amb les millors pràctiques del mercat, es va presentar el pla estratègic 2023 i es va signar l'acord laboral amb el 100% de la mesa negociadora i basat en la voluntarietat”. González-Bueno s'ha referit als bons resultats durant l'exercici: “Hem acabat l'any per sobre de les expectatives i recuperant la confiança del mercat”.

Pel que fa al negoci a Espanya, ha assegurat que “la producció de noves hipoteques ha superat els 5.500 milions d'euros, un 38% més que el 2020. La quota de mercat ha pujat fins al 6,6% i augmenta 12 punts bàsics en l'any. Els nous préstecs al consum han totalitzat 1.481 milions d'euros i han crescut un 11%. La nostra quota de mercat ha crescut fins al 3,7%. Els nous préstecs i crèdits a empreses han sumat 11.751 milions d'euros, per sota del 2020 quan es van posar en marxa els crèdits avalats per l'ICO arran de la crisi del Covid-19”. Pel que fa a TSB, ha destacat que “les noves hipoteques han assolit un rècord històric, tancant l'any en els 9.160 milions de lliures, un 50% més que l'any anterior. La quota de mercat en estoc de crèdit hipotecari ha crescut 19 punts bàsics fins al 2,2%”.

El conseller delegat també s'ha referit a l'informe Compromís Sostenible de Banc Sabadell i ha destacat que l'entitat va concedir 3.593 milions d'euros en finançament sostenible lligat a productes o finalitats sostenibles.

Pel que fa al pla estratègic 2023, González-Bueno n’ha repassat alguns avenços: “A Banca d'Empreses, estem evolucionant i impulsant el creixement a partir de palanques concretes com ara més solucions especialitzades per a pimes, noves solucions sectorials per a negocis i acompanyament per als fons europeus Next Generation EU. A Banca de Particulars, estem construint una oferta digital i remota en aquells productes en què el client vol autonomia i immediatesa com ara els préstecs al consum, els comptes i les targetes. I a Banca Corporativa Espanya, posem al focus en la millora de la rendibilitat client a client i en que les unitats de producte especialitzat generin més ingressos per al grup”.

A més, durant la seva intervenció ha fet al·lusió a l'atenció a persones grans, el conseller delegat ha destacat la implantació de millores a l'atenció: “Hem estès l'horari de caixa, hem establert un telèfon gratuït d'atenció personal per a clients més grans de 70 anys entre les 8h i les 19h i un servei d'incidències 24h els 365 dies de l'any. A més, renovarem caixers i assumim un compromís de resolució d'incidències i avaries en menys de set hores en el 98% dels casos”.

El conseller delegat ha conclòs la seva intervenció fent referència a alguns dels objectius financers per al 2023: “Creixement del marge d'interessos en un dígit. En comissions, volem créixer a dígit mitjà fins al 2023. El cost del risc té un objectiu de 45 punts bàsics. Pel que fa a rendibilitat, l'objectiu és assolir un ROTE del 6%”.
 

Nou informe ‘Compromís Sostenible’

Banc Sabadell ha presentat el 'Compromís Sostenible', un marc d'actuació que integra l'estratègia i la visió a futur per al 2025-2050 dels compromisos ambientals, socials i de governança, alinea els objectius de negoci amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i estableix palanques d’acció amb actuacions de transformació i impuls.

'Compromís Sostenible' involucra tots els òrgans de l'entitat i fixa quatre eixos estratègics: avançar com a entitat sostenible, acompanyar els clients en la transició cap a una economia sostenible amb la mobilització de més de 65.000 M€ en finances sostenibles, oferir oportunitats d’inversió que contribueixin a la sostenibilitat i treballar plegats per una societat sostenible i cohesionada.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.