Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

Banc Sabadell reorganitza els seus negocis a Espanya després del nomenament oficial de César González-Bueno com a nou CEO


18/03/2021
  • La nova estructura alinea l’organització amb la nova estratègia i tindrà com a eixos principals un major focus en el client i la rendibilitat
  • El banc crea tres unitats de negoci a Espanya: Particulars, Empreses i Corporativa, amb l’objectiu de dotar de més autonomia de gestió i responsabilitat a cada àrea
  • El nou organigrama configura una estructura organitzativa més plana i promociona el talent intern
  • El nou pla estratègic serà presentat durant el pròxim mes de maig

 

El consell d'administració de Banc Sabadell, en la seva reunió d'avui, ha oficialitzat el relleu de la figura del primer executiu de banc. Així, el consell ha acceptat la renúncia de Jaume Guardiola com a conseller delegat de l'entitat i ha procedit al nomenament de César González-Bueno com el seu substitut, després d'haver rebut les autoritzacions preceptives del Banc Central Europeu (BCE). En aquesta mateixa reunió, el consell d'administració també ha aprovat l'estructura organitzativa proposada pel nou conseller delegat.

Per a González-Bueno, "és un honor dirigir un banc amb el prestigi i la història del Sabadell. Vull agrair al president Oliu la seva confiança, que ha ratificat el consell i el regulador, i a Jaume Guardiola per haver-me ajudat a conèixer el banc. L'equip és excel·lent i el banc té una cultura envejable".

En les seves primeres hores com a conseller delegat, César González-Bueno ha presentat la nova organització, cosa que suposa el primer pas per a la implantació de l'estratègia futura. Els seus eixos principals són el major focus en el client i l'augment de la rendibilitat. En aquest context, el banc s'estructura en tres grans unitats de negoci a Espanya amb característiques molt diferents: Particulars, Empreses i Corporativa.
 

Particulars

La unitat de particulars es reorganitza per millorar els processos, així com per adequar l'oferta de productes i serveis a les necessitats dels clients en un entorn que ha experimentat una profunda transformació. Per això, la digitalització serà un element clau de suport als més de 3.500 professionals de la xarxa d'oficines del Sabadell. L’experiència de client millorada vindrà acompanyada d'un creixement més rendible i més eficient.

Per a això, la direcció de Banca de Particulars s'estructurarà en unitats de producte, per tal d'assegurar més proximitat al client. Així mateix, aquesta unitat de negoci comptarà amb una direcció de banca privada per cobrir les necessitats específiques d'aquest segment.

Temporalment, César González-Bueno estarà al capdavant d'aquesta unitat fins a la propera incorporació del seu futur responsable.


Empreses

A la direcció d'Empreses i Xarxa, on el banc ostenta una posició de lideratge en el mercat espanyol i genera un ROE de doble dígit, l'objectiu és consolidar la seva posició i augmentar-ne el volum de negoci de forma eficient. En aquest segment, la relació amb els clients és clau, i els prop de 4.000 professionals amb responsabilitats de gestió han establert relacions estretes, de confiança i duradores, anticipant-se i acompanyant els seus clients en tot moment, la qual cosa és un dels principals actius de la entitat. Banca d'Empreses s'estructura per segments, des d'autònoms fins a grans empreses.

Aquesta unitat, la de més contribució a la rendibilitat del banc, serà dirigida per Carlos Ventura, qui també estarà al capdavant de tota la xarxa comercial.


Corporativa

Finalment, la divisió de Banca Corporativa, amb una eficiència i rendibilitat adequades, és una línia de negoci intensiva en consum de capital, de manera que el focus del pla estratègic estarà posat en la gestió d’aquest. La direcció seguirà estructurada en unitats de client per atendre i gestionar la relació amb les grans corporacions, i disposarà de direccions transversals de producte especialitzat. Aquestes àrees també donaran servei i seran un reforç per a la Banca d'Empreses, la qual disposarà de solucions específiques per a les pimes, que cada vegada demanen productes de més sofisticació.

Banca Corporativa, que també abasta tota la part internacional d'aquest apartat de serveis, continuarà sent dirigida per José Nieto.

César González-Bueno ha afirmat que "aquesta nova organització ens permetrà dur a terme la nostra estratègia amb focus en el client i la rendibilitat. Cada negoci s'estructura de manera diferent, perquè les necessitats i prioritats dels seus clients són també diferents. Amb aquesta remodelació, més d'un terç de les persones que formen part del nou equip directiu de primer nivell hi han accedit després d’una promoció interna, prova inequívoca de l'aposta pel talent".

El nou pla estratègic serà presentat durant el proper mes de maig.

Per la seva banda, el president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha destacat "l'àmplia experiència i prestigi que el senyor González-Bueno té en el sector i en l'execució de processos de transformació i digitalització, que fan d’en César el perfil idoni per liderar aquesta nova etapa que avui iniciem a Banc Sabadell, en la qual estarem centrats en millorar el rendiment, la rendibilitat i crear valor per a l'accionista".


Un nou organigrama

Per dotar de més agilitat i autonomia a les unitats de negoci, cadascun dels seus directors tindrà responsabilitat sobre part de les funcions i capacitats corporatives de les àrees de Finances, Organització i Recursos, Operacions i Tecnologia, Riscos i Assessoria Jurídica. Així mateix, cada unitat serà responsable del seu compte de resultats (ingressos, despeses, provisions i consum de capital).

Les filials internacionals, TSB i Mèxic, no experimenten canvis organitzatius i la seva estratègia seguirà enfocada en accelerar el seu camí cap a la rendibilitat i en augmentar la seva aportació al grup. No s’iniciarà cap procés de venda en el futur proper.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.