Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

Banc Sabadell avança en el seu compromís climàtic amb NZBA fixant nous objectius de descarbonització en 3 sectors intensius


27/12/2023

27 de desembre de 2023. Banc Sabadell fa un pas més en els seus compromisos climàtics i presenta un nou informe d'objectius de descarbonització que inclou l'establiment de nous objectius en tres sectors intensius en emissions de CO₂, com són Ferro i Acer, Automoció i Aviació, a més del seguiment dels objectius fixats en 2022 en Electricitat, Petroli i Gas, Ciment i Carbó, i informa respecte a les principals palanques transversals i sectorials de la seva estratègia de descarbonització.

Amb aquesta actuació el Banc reforça la transició de la seva cartera creditícia sobre la base dels objectius plantejats en l'Acord de Paris i continua avançant en la seva aliança amb els principals compromisos climàtics com el Net Zero Banking Alliance (NZBA) de UNEP FI. Això implica fixar sendes de descarbonització per a assegurar i reduir la petjada de la seva cartera finançada i invertida limitant la pujada de temperatura global a +1,5 °C des de nivells preindustrials, amb en el propòsit d'aconseguir les zero emissions netes en 2050.

Estratègia de Descarbonització

En resposta als principals reptes de la transició cap a una economia neutra en emissions, Banc Sabadell disposa d'una estratègia de descarbonització que està embeguda en tota la seva activitat, i té reflex en tres eixos principals com són el seu marc d'actuació estratègic, l'acompanyament dels clients en la transició i la gestió de riscos, a partir de les quals s'activen palanques transversals i sectorials.

En relació amb el seu marc d'actuació estratègic, el Banc considera rellevant assegurar l'alineació de la cartera als seus objectius de descarbonització i per a això ha introduït elements vinculats amb la descarbonització en els seus marcs d'apetit al risc, en les seves polítiques, en els seus processos de planificació sectorial i ha fixat unes sendes de descarbonització per a la consecució d'aquests objectius.

En l'operativa de negoci i acompanyament dels clients en la transició, l'Entitat està reforçant les actuacions de sensibilització i assessorament en tots els sectors del teixit empresarial, facilitant solucions per a finançar les inversions necessàries per a aquesta transició. Per a això, està posant a disposició totes les seves capacitats amb equips especialitzats i un marc de finançament sostenible. De manera complementària, el Banc acompanya amb finançament a les grans empreses en els seus plans de descarbonització i realitza assessorament especialitzat i finançament, amb solucions col·laboratives amb tercers, per a pimes i particulars.

Respecte a la gestió del risc, el Banc ha introduït palanques descarbonització en les seves directrius de gestió de riscos, en el procés de concessió de crèdit i el seguiment de la cartera, que són presents en l'anàlisi de l'acompliment dels clients en els seus compromisos i plans de transició. Addicionalment, el Banc estima l'impacte potencial de les operacions en la consecució dels objectius de descarbonització a 2030 i realitza un seguiment recurrent de l'evolució de les sendes de descarbonització.

Objectius de descarbonització

En relació amb la consecució dels objectius fixats en 2022 en els sectors d'Electricitat, Petroli i Gas, Ciment i Carbó, el Banc aplica la seva estratègia de descarbonització assegurant diferents palanques segons la casuística del sector i del propi client.

En paraules d'Elena Carrera, Directora de Sostenibilitat i d'Eficiència de Banc Sabadell “Banc Sabadell avança en el seu compromís d'acompanyar als seus clients en la descarbonització, fixant nous objectius a 2030 per als sectors amb major impacte climàtic i continuarà apostant per finançar la transició d'empreses que inverteixin per a adaptar-se a una economia baixa en carboni i que tinguin un acompliment ESG d'acord amb les expectatives del Banc en cada sector".

Per a tal fi, les principals palanques en Electricitat són el manteniment del lideratge en finançament de project finance renovable i l'impuls en el desenvolupament de noves tecnologies alternatives a l'ús de combustibles fòssils. En la consecució dels objectius de Petroli i Gas, el Banc centra les seves actuacions a acompanyar als clients en la reducció de les seves emissions, oferint finançament per als plans d'inversió, vinculats, per exemple, al desenvolupament de combustibles sintètics o a la transformació del model productiu.

En relació amb el sector del Ciment, el principal focus de descarbonització és el suport als clients en la reducció de la seva intensitat d'emissions, fomentant la transformació del seu model productiu. I en relació amb el quart sector, el del carbó, si bé la cartera del Banc és residual, manté el seu ferm compromís davant el phase-out de l'exposició d'empreses del sector amb les restriccions en l'admissió de noves operacions.

Respecte als nous objectius que el Banc ha fixat en 3 nous sectors intensius en emissions de C02, Ferro i Acer, Automoció i Aviació, es centra en la fase de la cadena productiva on la reducció pugui generar un major impacte en la reducció global d'emissions, sobre la base de la metodologia de Science-Based Targets initiative (SBTi) i la senda marcada per l'escenari de referència (IEA NZE2050).

Addicionalment, a l'agost de 2023 la filial de TSB al Regne Unit ha realitzat la publicació d'objectius específics per a la seva cartera hipotecària residencial.

Fites del compromís sostenible de Banc Sabadell amb la descarbonització

L'estratègia ESG de Banc Sabadell forma part del marc Sabadell Compromís Sostenible amb 4 eixos estratègics (Entitat, Clients, Inversors i societat), sent els objectius de descarbonització un element essencial per a l'acompanyament dels clients en la seva transició i la neutralitat d'emissions de la cartera d'inversió i finançament de l'Entitat.

Per a més informació sobre els objectius de descarbonització, pot consultar l'informe publicat en la web corporativa, disponible en la secció Sabadell Compromís Sostenible.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.