Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

Banc Sabadell i PIMAR atorgaran garanties per al PERTE Naval


17/07/2023
  • Les dues entitats han signat avui un acord pel qual el nou fons creat per PYMAR, FONDPERTE, atorgarà cobertura a les garanties de Banc Sabadell a favor dels beneficiaris del PERTE Naval.
  • Almudena López del Pozo, Consellera Delegada de PYMAR, ha destacat que així “PYMAR facilitarà als beneficiaris el compliment dels requisits previstos a la convocatòria perquè puguin rebre els ajuts per als projectes presentats”.
  • Carlos Ventura, Director General d'Empreses i Xarxa de Banc Sabadell, ha assenyalat que aquest acord posa de relleu el compromís de l'entitat amb un sector estratègic com és el naval, així com la seva intenció de contribuir al seu creixement i desenvolupament i, en definitiva, a generar ocupació i reforçar les capacitats industrials del nostre país.

17 de juliol de 2023. El Director General d'Empreses i Xarxa de Banc Sabadell, Carlos Ventura, i la Consellera Delegada de PYMAR, societat que integra les principals drassanes privades espanyoles, Almudena López del Pozo, han subscrit avui un acord per a la concessió de garanties per part del Banc Sabadell per a projectes del PERTE Naval, que comptaran amb la cobertura del nou fons de garanties creat per PIMAR, el FONDPERTE. Amb aquest acord, Banc Sabadell i PYMAR posen a disposició de les empreses participants del PERTE Naval un procediment àgil i eficient per a l'obtenció de les garanties exigides a la convocatòria d'ajudes.

Per a Banc Sabadell, la indústria naval és un pilar fonamental per la seva contribució directa i per la seva aportació al desenvolupament d'altres activitats econòmiques, tal com ha destacat Carlos Ventura. "La nostra prioritat serà ajudar i acompanyar el sector en la millora de la seva cadena de valor, però també en la seva aposta per la tecnologia i la sostenibilitat", ha remarcat Ventura. Banc Sabadell posa a disposició d'aquesta indústria la seva capil·laritat i una xarxa professional especialitzada. El Director General d'Empreses i Xarxa de Banc Sabadell ha subratllat el paper de l'entitat com agent facilitador dels recursos necessaris per simplificar al màxim la tramitació dels Fons Next Generation EU, gràcies al model de negoci basat en una relació de confiança amb el client i en la cerca de les millors solucions.

Per la seva banda, Almudena López del Pozo ha assenyalat que “PIMAR facilitarà als beneficiaris el compliment dels requisits previstos a la convocatòria perquè puguin rebre els ajuts pels projectes presentats”. En aquest sentit, López del Pozo ha destacat la importància d'aquesta iniciativa “després d'haver promogut i coordinat la participació de les drassanes privades, de les empreses de la cadena de valor amb què treballen i col·laboren cada dia, així com d'entitats pertanyents al sector de les energies renovables marines amb les quals s'obren noves oportunitats en l'àmbit de la diversificació de l'activitat”. Segons la consellera delegada de Pimar, “impulsar aquest projecte de la mà del Banc Sabadell, que fa anys que aposta per la indústria naval, és una garantia d'èxit, agilitat i professionalitat”.

EL PERTE NAVAL

El PERTE Naval es concep com una iniciativa integral per a la transformació de la cadena de valor de la indústria naval a través de la canalització de recursos provinents dels fons Next Generation EU. Es basa en els eixos de la digitalització, la millora de la sostenibilitat mediambiental, la diversificació cap a les energies renovables marines i els vaixells de baixes emissions, i la capacitació dels seus empleats. Per tot això, es considera estratègic i fonamental per al manteniment de la competitivitat de la indústria naval a mitjà i llarg termini.

PYMAR, en col·laboració amb Navantia, va coordinar la presentació al PERTE Naval d'un projecte tractor compost per 41 projectes primaris, en què participen 95 empreses de tota la cadena de valor. Aquest projecte tractor, que compta amb un pressupost inicial conjunt de 219 milions d'euros, és el tercer amb més volum presentat als PERTEs aprovats fins ara. Els projectes del PERTE Naval es troben actualment en fase d'avaluació, i és previsible la resolució provisional d'ajudes per part del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme en les properes dates.

PYMAR és la societat que integra les principals drassanes privades espanyoles per defensar els interessos de la construcció naval tant a Espanya com al conjunt d'Europa. Treballa en col·laboració amb l'Administració de l'Estat i les comunitats autònomes que participen al consell d'administració. Compta amb instruments clau per millorar i impulsar la competitivitat del sector, com el Fons de Garanties Navals, i presta serveis d'assessorament tècnic, jurídic i financer-fiscal tant a drassanes integrades a la companyia com a les entitats que faciliten la materialització dels seus projectes constructius.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.