Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

Banc Sabadell guanya 709 milions d'euros fins al setembre i situa el ROTE en el 8%


27/10/2022
  • Al 3T, el nou crèdit a empreses creix un 6% i la producció hipotecària un 7%, comparats amb el mateix trimestre del 2021
  • La facturació trimestral de targetes i TPV arriba al seu rècord històric, amb creixements interanuals del 17% i del 33% respectivament
  • El marge recurrent (marge d'interessos + comissions – costos) incrementa un 21,1% a la comparativa interanual
  • TSB obté un benefici individual de 103 milions de lliures fins al setembre i augmenta tots els marges
  • La ràtio de capital CET1 fully loaded incrementa i se situa en el 12,52%
  • El consell d'administració aprova un increment del pay out a un mínim del 40% i el pagament de dividend a compte de 0,02 euros per acció

El grup Banc Sabadell ha tancat el tercer trimestre del 2022 amb un benefici net atribuït de 709 milions d'euros, que compara amb els 370 milions d'euros de benefici el mateix període del 2021. El marge recurrent de l'entitat (marge d'interessos + comissions – costos) augmenta un 21,1% interanualment. L'entitat arriba a un ROTE del 8%, per sobre de l'objectiu del pla estratègic.

El conseller delegat, César González-Bueno, ha emfatitzat que “aquest trimestre tornem a presentar uns bons resultats. Estem donant tots el millor de nosaltres mateixos per continuar desenvolupant la nostra vocació de servei a clients, en línia amb la millor tradició de Banc Sabadell.” Així mateix, González-Bueno ha destacat que “tanquem el tercer trimestre amb una activitat comercial intensa i complint tots els nostres objectius”.

El director financer de Banc Sabadell, Leopoldo Alvear, afirma per part seva que “el nostre perfil de risc continua millorant interanualment, la ràtio de mora es manté en nivells baixos i la nostra ràtio de solvència se situa en el 12,52%, fet que suposa una millora de 34 pbs durant els nou primers mesos d'aquest any”.

Marge i comissions

Els ingressos del negoci bancari (marge d'interessos + comissions netes) arriben als 3.840 milions, el 5,7% més en termes interanuals. El marge d’interessos augmenta interanualment un 6,2% fins als 2.722 milions.

Les comissions netes pugen a 1.118 milions d'euros al tancament del setembre, cosa que representa un creixement del 4,5% interanual.

El total de costos se situa en 2.162 milions d'euros al tancament del tercer trimestre, fet que suposa una reducció del 15,2% durant l'any. Els costos recurrents també disminueixen en la comparativa interanual un 3,8%, principalment pels estalvis en despeses de personal després de dur-se a terme els plans d'eficiència a Espanya, així com per una reducció de les despeses generals.

Bona dinàmica del crèdit i mitjans de pagament

El crèdit viu de Banc Sabadell tanca el tercer trimestre del 2022 amb un saldo de 156.675 milions d’euros (113.818 milions Ex TSB). El creixement de la inversió és del 2,9% interanual impulsat per la bona dinàmica a totes les geografies.

Comparant el 3T22 amb el 3T21, destaca l'augment del 6% del nou crèdit a empreses en el trimestre, que arriba als 2.056 milions entre el juliol i el setembre del 2022. La producció hipotecària a Espanya ha assolit el tercer trimestre els 1.472 milions d'euros , fet que suposa un augment del 7% respecte al mateix període de l'any anterior. El nou crèdit al consum augmenta un 18% interanual i arriba als 439 milions d'euros. La nova producció de targetes i de TPV suposa un nou rècord històric per a l'entitat. La facturació de targetes creix un 17% interanualment, arribant als 5.826 milions, i la facturació de TPV's un 33% en el mateix període, situant-se en 13.604 milions d'euros al tancament del setembre. Els fons d’inversió totalitzen 22.024 milions, una reducció del 10% interanual per volatilitat dels mercats financers.

Al tancament de setembre del 2022, els recursos de clients en balanç totalitzen 163.247 milions d'euros (123.084 milions Ex TSB) i creixen un 3,4% interanual (5,7% Ex TSB) per la positiva evolució de comptes a la vista i dipòsits a termini. Durant el trimestre es mantenen estables (0,7% de creixement Ex TSB). Els saldos de comptes a la vista pugen a 147.664 milions d'euros (109.315 milions Ex TSB), amb un increment del 3,8% interanual (6,2% Ex TSB). Els dipòsits a termini totalitzen 15.905 milions d'euros (14.091 milions Ex TSB) i creixen un 0,9% (3,3% Ex TSB). El trimestre disminueixen un 0,5% (reducció de l'1,6% Ex TSB).

El total de recursos de clients fora de balanç puja a 38.049 milions d'euros al tancament del setembre del 2022, fet que suposa una caiguda del 8,7% interanual i del 2,0% durant el trimestre, principalment pels fons d'inversió impactats per la volatilitat dels mercats financers.

Els actius totals del grup pugen a 260.407 milions d'euros (207.677 milions Ex TSB), fet que suposa un creixement del 4,2% interanual (3,2% Ex TSB) i de l'1,2% durant el trimestre (1,3 % Ex TSB).

La ràtio de capital se situa al 12,52%

La ràtio CET1 phase in se situa al 12,65% al ​​tancament del setembre i creix 4pbs respecte al trimestre anterior. Per la seva banda, la ràtio CET1 fully-loaded se situa en el 12,52% i augmenta 4pbs durant el trimestre. La ràtio de capital total phase in puja al 17,08% en el tancament del trimestre, situant-se per sobre del requeriment regulatori amb un MDA buffer de 418pbs. Pel que fa a la gestió de la liquiditat, la ràtio LCR (Liquidity Coverage Ratio) arriba al 217% a nivell de grup.

Reducció de la morositat

Els actius problemàtics totalitzen 7.039 milions d'euros al tancament del setembre del 2022, 5.830 milions dels quals són préstecs dubtosos i 1.209 milions actius adjudicats. La cobertura d'actius problemàtics incorporant el total de provisions se situa en el 52,3%, i la cobertura de préstecs dubtosos (stage 3) amb el total de provisions del 55,1% i del 38,9% per als actius adjudicats.

La ràtio de morositat al tancament del setembre mostra un comportament positiu i se situa al 3,40%, que compara amb el 3,59% del mateix mes de l'any anterior.

El cost del risc del crèdit se situa en 39pbs al tancament del tercer trimestre 2022, una reducció de 12pbs a la comparativa interanual.

TSB guanya 103 milions de lliures i arriba a un ROTE del 7,8%, en línia amb el del Grup

TSB ha conclòs el mes de setembre del 2022 amb una contribució positiva als comptes del Grup Banc Sabadell de 93 milions d'euros, davant dels 82 milions d'euros del mateix període del 2021.

La filial britànica ha obtingut a nivell individual un benefici abans d'impostos de 167 milions de lliures al tancament del setembre que compara amb els 110 milions del mateix període del 2021. El benefici net individual se situa en 103 milions de lliures al tancament del tercer trimestre del 2022, amb un creixement del marge bàsic impulsat pel seu fort dinamisme comercial.

TSB ha incrementat un 81% el marge recurrent (marge d'interessos + comissions – costos) en la comparativa interanual, percentatge que se situa en el 27% intertrimestral. El marge d'interessos totalitza 718 milions de lliures al tancament del setembre i augmenta un 11 ,7% interanual pel fort creixement de volums d'hipoteques durant l'any. Les comissions netes creixen un 17,9% interanual i pugen a 88 milions de lliures per comissions de serveis més grans, especialment de targetes. Els costos se situen en 562 milions de lliures i baixen un 3,6% interanualment.

Mínim del 40% de pay out i dividend a compte de 0,02 euros

El consell d'administració de Banc Sabadell ha acordat, amb data 26 d'octubre del 2022, incrementar el pay out a un mínim del 40% dels beneficis corresponents a aquest exercici. Així mateix, ha aprovat la distribució d'un dividend a compte dels resultats de l'exercici 2022 per un import de 0,02 euros bruts per acció a pagar en efectiu, que s'abonarà el proper 30 de desembre del 2022.

S&P millora el rating de Sabadell

L'agència de qualificació S&P Global ha millorat diversos ràtings o qualificacions de Banc Sabadell com a emissor de deute. En concret, la valoració d'emissor de deute a llarg i curt termini des de BBB-/A3 fins a BBB/A2, amb perspectiva estable. També ha millorat la valoració de deute sènior preferent des de BBB- a BBB, així com la valoració de contrapart de resolució a llarg termini des de BBB a BBB+. La resta de ratings es mantenen. S&P destaca que el Sabadell ha acumulat un matalàs considerable que li permet una protecció “significativa” davant dels creditors principals en un escenari de resolució. També ha ressaltat els “avenços” en la implementació del pla de reestructuració.

 

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.