Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

Nanobots Therapeutics tanca una ronda de finançament Pre-Seed de 478.000 euros liderada per BStartup de Banc Sabadell


22/09/2023

 

  • La start-up desenvolupa nanobots biocompatibles que poden administrar fàrmacs als tumors més difícils de tractar de forma més eficient i segura que els tractaments actuals.
  • Nanobots Therapeutics és la tercera inversió de la V edició del programa BStartup Health, a la qual es van presentar 127 start-ups.

Barcelona, 22 de setembre de 2023. BStartup Health, el programa dedicat a start-ups de salut de Banc Sabadell, ha liderat la ronda pre-seed (prellavor) de Nanobots. A la ronda han participat també Prous Institute for Biomedical Research i ESADE-BAN, a més d’inversió pública provinent del programa StartUp Capital d’ACCIÓ (Generalitat de Catalunya).

La start-up es dedicarà a desenvolupar i comercialitzar la plataforma tecnològica MotionTx, el potencial de la qual resideix en la capacitat dels nanorobots per penetrar en els teixits i administrar fàrmacs directament a les cèl·lules canceroses. S’espera que aquesta revolucionària tecnologia millori significativament l’eficàcia i seguretat dels tractaments mèdics actuals i futurs.

Nanobots se centrarà inicialment en el càncer de veixiga no múscul-invasiu, un dels tipus de càncer més recurrent i costós de tractar. En el futur, la companyia preveu l’expansió de la plataforma tecnològica a altres malalties amb importants necessitats mèdiques no cobertes.

Creada el gener de 2023 com a spin-off de l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC) i ICREA, Nanobots es basa en la investigació pionera en nanorobòtica duta a terme pel prestigiós investigador ICREA Samuel Sánchez (guardonat amb el premi MIT TR35 Innovator, el Premi Princesa de Girona i el Premi Banc Sabadell d’Investigació, entre d’altres). Els altres cofundadors de l’empresa Marc Ramis i Gonzalo Fernández-Miranda de Chasing Science, juntament amb Andrés G. Fernández, Daniel Oliver i Isaac Cabezas, aporten a l'equip una àmplia experiència en emprenedoria, desenvolupament de fàrmacs i finançament de start-ups.

“Ha arribat el moment d’aprofitar allò que hem après sobre els usos terapèutics dels nanorobots. Estem encantats de concloure amb èxit aquesta primera ronda d’inversió perquè representa un suport important a la nostra visió i al nostre enfocament sobre el seu desenvolupament. A més, demostra la confiança que els inversors tenen en el nostre potencial per revolucionar el camp de la medicina”, afirma el Dr. Sánchez, fundador i director científic de l’empresa.

Els fons obtinguts en aquesta ronda de finançament permetran a l’empresa validar la tecnologia de la seva plataforma, gestionar la seva cartera de patents i iniciar la producció a escala industrial.

Eduardo Currás, director general adjunt de Banc Sabadell, ha subratllat “l’excel·lent i reconegut equip biomèdic que es troba darrere del projecte de Nanobots Therapeutics i la voluntat de BStartup Health de contribuir al fet que la ciència de spin-offs tan excepcional i prometedora com la de Nanobots arribi al mercat i a la societat”.

Nanobots és la tercera inversió formalitzada de la V convocatòria BStartup Health a la qual es van presentar 127 start-ups i spin-offs. En aquest programa de suport a projectes de salut en fases pre-seed i seed la inversió va dirigida fonamentalment a validar la tecnologia i/o la recerca i el negoci.

Sobre Nanobots Therapeutics:

Nanobots Therapeutics és una empresa biomèdica en etapa preclínica dedicada al desenvolupament i la comercialització de la seva plataforma tecnològica denominada MotionTx. Aquesta plataforma innovadora ofereix una nova classe d’entitats terapèutiques amb capacitats úniques per creuar barreres biològiques i administrar fàrmacs a les cèl·lules malaltes.

Fundada el 2023, Nanobots va sorgir com a spin-off de l’IBEC i ICREA, a partir de la investigació pionera realitzada per Samuel Sánchez en el camp de la nanorobòtica. La companyia té com a objectiu superar les limitacions tradicionals en l’administració de medicaments i millorar significativament els resultats del tractament per als pacients.

Més informació: https://nanobotstx.com

Sobre BStartup:

BStartup de Banc Sabadell és el servei financer pioner a la banca espanyola per a start-ups i scale-ups que ofereix banca especialitzada i capital d’inversió. Ofereix serveis bancaris adaptats a les start-ups, inclòs l'accés a gestors especialitzats en start-ups, productes financers específics i el seu propi circuit de capital risc. La seva inversió de capital està orientada a empreses digitals i tecnològiques en etapa inicial amb un alt potencial de creixement i models comercials innovadors i escalables. A més, pot oferir inversió de seguiment en les start-ups de la seva cartera mitjançant Sabadell Venture Capital. BStartup compta amb més de 4.500 start-ups entre els seus clients i ha invertit en més de 85 start-ups.

Més informació: https://bstartup.bancsabadell.com

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.