Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

Banc Sabadell estableix els seus primers objectius de descarbonització per a 2030 a 4 sectors intensius


22/12/2022

• L'entitat avança en el seu compromís d'acompanyar als seus clients en la descarbonització, fixant objectius a 2030 per a 4 sectors intensius en emissions de CO₂: Electricitat, Petroli i Gas, Ciment i Carbó

• La metodologia de fixació d'objectius s'ha centrat en aquells sectors amb major impacte climàtic i, dins d'aquests, a la fase de la cadena productiva la reducció de la qual pugui generar un major impacte en la reducció global d'emissions

• Gràcies a la seva trajectòria des dels anys 90 en projectes de finançament i inversió en energies renovables, la cartera en energia compta actualment amb el menor nivell d'intensitat en emissions respecte als principals peers europeus que han publicat compromisos a 2030

• Per a acompanyar als seus clients en la transició ecològica, Banc Sabadell ha fixat en 2021 el seu marc d'actuació ESG, Sabadell Compromís Sostenible, que inclou l'objectiu de mobilitzar 65.000 M€ en finances sostenibles fins a 2025

Banc Sabadell fa un pas més en el seu propòsit de lluita contra el canvi climàtic i presenta els seus objectius de descarbonització per a impactar en els sectors que a nivell mundial són els més intensius en emissions de CO₂. Amb aquesta actuació el banc prioritza la transició de la seva cartera creditícia sobre la base dels objectius plantejats en l'Acord de Paris i continua avançant en la seva aliança amb els principals compromisos climàtics com el Net Zero Banking Alliance (NZBA) de UNEP FI. Aquest fet implica fixar sendes de descarbonització per a reduir la petjada de la seva cartera finançada i invertida limitant la pujada de temperatura global a +1,5 °C des de nivells pre-industrials, amb en el propòsit d'aconseguir la neutralitat climàtica en 2050.

Objectius de descarbonització

En la seva estratègia de transició climàtica, el Banc ha prioritzat la fixació d'objectius per als sectors de l'Electricitat, Petroli i Gas, el Ciment i el Carbó. En paraules d'Elena Carrera, Directora de sostenibilitat i d'eficiència “Banc Sabadell avança en el seu compromís d'acompanyar als seus clients en la descarbonització, fixant objectius a 2030 per als sectors amb major impacte climàtic i actuant a la fase de la cadena productiva on la reducció pugui generar un major impacte en la reducció global d'emissions”.

Concretament l'abast de les activitats que estan cobertes pels objectius de descarbonització se centren en: 1) per al sector Electricitat, en negocis on la principal activitat és la generació d'electricitat, 2) per al sector Petroli i Gas, en negocis vinculats al upstream i el downstream d'hidrocarburs (incloent l'activitat de refinament), 3) en el sector Ciment, amb focus en empreses amb activitat de fabricació, i 4) el sector Carbó, en empreses amb activitats relacionades amb l'activitat de mineria.

En el sector de l'Electricitat el punt de partida actual del Banc és de 61 kg CO2e/MWh, molt per sota de la intensitat prevista en l'escenari de referència (IEA NZE 2050) per a l'any base. Aquesta intensitat és fins i tot menor que els objectius establerts per a 2030 pels principals players europeus, situant-se en l’interval d'intensitat esperat per l'escenari de referència a 2036-2037.

Aquesta situació és el fruit de l'especialització del Banc en energies renovables, iniciada en els anys 90, a través del finançament i inversió de projectes basats especialment en tecnologies eòlica i solar. En aquest context, el Banc aposta per mantenir el nivell d'intensitats en emissions de CO₂ en un rang entre 85-45 kg CO2e/MWh amb el propòsit d'assegurar l'acompanyament a tots els clients en el seu procés de transició. Aquesta estratègia està alineada amb el pla REPowerEU i els ambiciosos objectius d'implantació de generació renovable a la Unió Europea. Per tot això, el Banc continuarà aplicant aquestes actuacions amb la mateixa diligència, amb el compromís de continuar sent un referent en el finançament i inversió en energies i tecnologies alternatives a l'ús de combustibles fòssils.

En línia amb l'escenari de referència en relació amb el sector Petroli i Gas, el Banc es fixa com a objectiu reduir les emissions totals finançades en un 23% mentre que en el sector Ciment estableix el compromís de reduir un 23% la intensitat d'emissions per tona produïda.

En el sector Carbó i concorde a les expectatives com a membre del Net Zero Banking Alliance (NZBA), el banc no tindrà exposició en les activitats de mineria de carbó en 2030.

Principals palanques i pròximes fites

Per tal d’assolir els objectius proposats en la consecució d'una economia baixa en carboni, el Banc ha avançat en la seva especialització sectorial i ha desenvolupat eines de gestió. Per a acompanyar als seus clients en la transició el Banc disposa de solucions de finançament específiques i assessorament continu ofert per equips especialitzats. Concorde a aquest repte, el Banc va fixar en 2021 l'objectiu de mobilitzar 65.000M€ en finances sostenibles fins a 2025.

En els seus pròxims passos Banc Sabadell té previst continuar fixant objectius intermedis addicionals per a la resta de sectors intensius identificats pel Net Zero Banking Alliance (NZBA). Així mateix, el Banc informarà sobre l'evolució dels compromisos assumits i presentarà un pla d'actuació per a assegurar el compliment d'aquests objectius.

Per a més informació sobre els objectius de descarbonització es pot consultar l'informe publicat a la web corporativa, disponible a la secció Sabadell Compromís Sostenible

 

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.