Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.

BEI i Sabadell Venture Capital uneixen forces per donar suport al creixement post-covid de les start-ups espanyoles


06/05/2022

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha invertit fins a 20 milions d'euros en un mecanisme de coinversió amb Sabadell Venture Capital per donar suport a les start-ups espanyoles afectades pel COVID-19. L'entitat espanyola completarà la coinversió amb una contribució pròpia addicional de 20 milions d'euros més, donant lloc a un total de 40 milions d'euros destinats a realitzar operacions de venture debt en startups en fase scale up afectades per la crisi econòmica generada per la pandèmia. La majoria de les inversions es dirigiran a pimes espanyoles de tots els sectors, amb un gran èmfasi a les empreses que operen en l'àmbit tecnològic.

L'operació està recolzada pel Fons Europeu de Garantia (EGF) Venture Debt, part del paquet de mesures de 540.000 milions d'euros amb què la UE respon a l'impacte econòmic provocat pel COVID-19. El producte de Venture Debt del Fons Europeu de Garantia permet al BEI solucionar un dèficit de quasicapital vinculat a les deficiències estructurals del mercat a tota la Unió Europea.

El subdirector general de Banc Sabadell i director de BS Capital, Raúl Rodríguez, ha assegurat que “aquesta aliança entre Sabadell Venture Capital i el BEI permet fer un pas més en cobrir una necessitat de finançament per a les startups en creixement que fins ara estava limitada a proveïdors de deute internacionals. El producte de Venture Debt a Espanya és relativament nou, i els proveïdors actuals cobreixen quantitats fins a 2-3M€. Ara Sabadell Venture Capital gràcies a l'aliança amb el BEI pot oferir solucions de Venture Debt fins a 10M€, fet que permet a les startups tenir accés a recursos menys dilutius que permetin finançar el seu creixement”.

Per part seva, el vicepresident del BEI, Ricardo Mourinho Félix, ha assegurat que “el Banc Europeu d'Inversions s'ha compromès a garantir que les empreses espanyoles impulsades per la innovació puguin accedir al finançament, expandir-se i crear ocupació. La pandèmia ha reduït l'accés d'aquestes empreses al capital social i, per tant, n'ha dificultat el creixement, especialment en el cas de les empreses que es troben en la fase inicial. Gràcies al Fons Europeu de Garantia ia l'experiència de Sabadell Venture Capital, proporcionarem la liquiditat que necessiten les empreses per continuar invertint en el creixement”.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.