Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

Banc Sabadell tanca un acord de finançament de 13,4 milions d'euros amb EiDF per a promoure l'autoconsum industrial


13/01/2022

Banc Sabadell, amb l'assessorament del departament de Mercats de Capitals Middle Market a la companyia EiDF Solar, ha permès tancar un acord de finançament per aquesta companyia amb Sinia Renovables (divisó de renovables de BS Capita) per a finançar la construcció a gran escala d'instal·lacions d'autoconsum industrial mitjançant la modalitat PPA on site, és a dir, a través d'acords de compravenda d'energia a llarg termini, entre 10-15 anys, a un preu fix pactat. Davant la pujada dels preus d'electricitat i les previsions alcistes, el mercat ha posat de manifest la necessitat d'impulsar alternatives a la crisi elèctrica amb la finalitat de garantir preus estables i competitius per a les indústries.

En aquest sentit, l'acord contempla inicialment el finançament de 18 instal·lacions d'autoconsum, per un volum global de 23,6 MW, de les quals EiDF és propietària a través de sis societats diferents (SPV’s). Amb aquesta operació, valorada en 13,4 milions d'euros, Sinia Renovables entra en el capital social d'aquestes societats amb un 24,9%.

Els contractes PPA’s permeten al client finançar la seva instal·lació d'autoconsum amb inversió zero mitjançant un acord amb l'empresa de serveis energètics amb la qual es pacta un preu fix per l'energia autoconsumida. L'empresa, en aquest cas EiDF, assumeix el cost del projecte d'enginyeria, execució i manteniment de la planta, sent propietària de la mateixa durant el temps de durada de l'acord. El client ha de cedir l'ús de la seva coberta o terrenys annexos en els quals s'implanta el sistema d'autoconsum. D'aquesta manera, el client consumidor obté de manera directa l'energia produïda en la instal·lació al preu establert, que es mantindrà invariable durant la vigència del contracte, aconseguint estalvis que oscil·len entre un 10 i 40% del preu de compra d'energia.

EiDF consolida així l'oferta de recursos de subministrament energètic (PPA’s), adaptant-se als canvis en el mercat de generació, comercialització i consum. La companyia està potenciant aquest model d'explotació o de negoci en l'àrea d'autoconsum, dirigit especialment a empreses amb grans consums d'energia.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.