Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Fundació

El Prof. Eduardo Morales i la Prof. Mónica Martínez-Bravo reben el XIX i XX Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica


16/09/2021

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha lliurat el Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica que té com a objectiu reconèixer el treball d'investigadors espanyols en els camps del coneixement econòmic, empresarial i social.

Enguany, l'acte de lliurament, que s'ha celebrat a la seu central de Sabadell Herrero a Oviedo, ha reconegut els guanyadors de la XIX i XX edició, el Prof. Eduardo Morales i la Prof. Mónica Martínez-Bravo respectivament.

Aquest tipus de premis tenen un paper fonamental a l'hora de donar visibilitat a la investigació que fem. Sempre aspirem, com a investigadors socials, a poder tenir un impacte en la societat i poder ajudar a resoldre els problemes socials als quals ens enfrontem. I aquest tipus de reconeixements tenen un paper fonamental a l'hora de connectar-nos amb aquests problemes socials”, agraeix el Prof. Morales.

Ha estat per a mi tot un honor rebre aquest reconeixement. Espero que serveixi per difondre el tipus de recerca que fem en economia, com per exemple la diversitat de temes que abordem, el rigor científic i l'enfocament empíric que sovint tenen les nostres investigacions”, comenta la premiada Martínez-Bravo.

El jurat del XIX Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica, presidit per Josep Oliu, ha guardonat el Prof. Eduardo Morales com a guanyador de l'edició de l'any 2020 pel seu treball de recerca sobre les decisions estratègiques de les empreses i com contribueixen al seu comportament exportador i a la capacitat innovadora.

 

La seva línia de recerca se centra en el camp del comerç internacional i, en particular, en l'estudi del comportament exportador de les empreses. A més, ha treballat en l'àrea de l'economia urbana i l'econometria aplicada. En aquestes àrees, el seu treball s'ha centrat en desenvolupar metodologies que permeten quantificar la importància que té la informació a la qual tenen accés empreses i treballadors en les seves decisions econòmiques.

El jurat del XX Premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica, presidit per Teresa García-Milà Lloveras, ha reconegut la Prof. Mónica Martínez-Bravo com a guanyadora de l’edició d'aquest any pel seu treball de recerca en el camp de l'economia política i el desenvolupament econòmic i, en particular, per la seva contribució a l'anàlisi dels factors que determinen el grau d'èxit o de fracàs dels processos de transició democràtica.

Les línies de recerca de la professora Martínez-Bravo enllacen economia i política, unint preguntes d'enorme interès amb models que il·lustren i clarifiquen els mecanismes rellevants, juntament amb acurats enfocaments empírics capaços d'estimar efectes causals mostrant-ne la rellevància. Les seves investigacions es consideren fonamentals per entendre què determina el grau d'èxit o de fracàs dels processos de transició democràtica i s'estenen a temes tan diversos i rellevants com què es pot fer per vèncer les reticències a les vacunes o què determina l'esforç laboral fora d'entorns de treball convencionals.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.