Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

EGF: El FEI i Banc Sabadell donen suport a les pimes tecnològiques i del sector d’energies renovables amb 148 milions d’euros


11/03/2021
  • Primera operació del FEI a Espanya sota el marc del Fons Paneuropeu de Garantia (EGF)
  • Garantia del FEI de 103 milions d’euros a Banc Sabadell per donar suport a la recuperació econòmica de pimes i midcaps

 

El Fons Europeu d'Inversions (FEI), pertanyent a el Grup Banc Europeu d'Inversions (BEI i FEI), i Banc Sabadell tornen a unir les seves forces per donar suport a la recuperació econòmica de pimes (fins a 250 empleats) i midcaps (entre 250 i 500 empleats ). El FEI facilita a Banc Sabadell una garantia de 103 milions d'euros, que permetrà al banc espanyol mobilitzar un total de 148 milions d'euros de finançament.

Es tracta de la primera operació del FEI a Espanya sota el marc del Fons Paneuropeu de Garantia (EGF, per les sigles en anglès), que permetrà donar suport a empreses tecnològiques en primeres etapes (venture capital), així com a aquelles del sector d'energies renovables.

L’EGF, operatiu des d'octubre i aprovat pel Consell Europeu el 23 d'abril del 2020 com a part del paquet de mesures de resposta de la Unió Europea (UE) davant de l'impacte econòmic provocat per la Covid-19, té com a objectiu donar suport a les empreses, centrant-se en les pimes.

Els préstecs que Banc Sabadell es compromet a canalitzar, a través de Sabadell Venture Capital i SINIA Renovables, aniran destinats a impulsar les inversions i el capital circulant de pimes i midcaps, en concret anirà adreçat a startups via operacions de venture debt i a companyies del sector renovables amb productes com préstecs sènior "bridge"/construcció, préstecs per a autoconsum fotovoltaic i altres, i préstecs subordinats a llarg termini per a parcs

En assumir fins el 70% del risc en els préstecs que Banc Sabadell concedeixi a pimes i midcaps, el FEI promourà la concessió de nou finançament i, de forma indirecta, donarà suport a tot l'ecosistema de startups i de renovables.

El director general de Banc Sabadell, Carlos Ventura, ha afirmat que «les startups són les grans empreses de el futur. Aquest acord amb el FEI, sota el marc de l'EGF, reforça les nostres capacitats d'oferir-los solucions de finançament pensades per a donar-los encara més suport. El Sabadell ha tingut històricament un paper destacat com a banc de les companyies del sector de les renovables. En aquests moments de gran dinamisme del sector, aquest acord amb el FEI amplia les possibilitats de les companyies de renovables mitjanes de finançar-se en moments clau com la fase de construcció de projectes».

«El FEI ha desenvolupat diferents mesures financeres de resposta, com l’EGF, que, amb el suport de la majoria dels estats membres de la UE, serà clau per alleujar els efectes devastadors que la pandèmia està provocant en l'economia» ha declarat Alain Godard, conseller delegat del FEI. «Estem encantats d'unir forces un cop més amb Banc Sabadell per donar suport a les petites i mitjanes empreses a Espanya, que constitueixen la columna vertebral de l'economia de país».

«Les pimes són les empreses més afectades per la crisi econòmica provocada per la pandèmia. Donar suport la seva recuperació econòmica és una de les principals prioritats del BEI i l’EGF tindrà un paper clau per aconseguir-ho. Per això, un 50% de l'activitat total del Grup BEI a Espanya el 2020 es va destinar a mirar de solucionar les necessitats de finançament i liquiditat de les pimes. Gràcies a la nostra cooperació amb els bancs espanyols, l'any passat vam proporcionar gairebé 4.200 milions d'euros en suport a les pimes» ha declarat el vicepresident del BEI, Ricardo Mourinho Félix, responsable de l’activitat del Grup BEI a Espanya.

 

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.