Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu

TSB posa focus en la millora de la rendibilitat, l’augment del crèdit i la transformació digital


25/11/2019
  • La filial de Banc Sabadell al Regne Unit preveu assolir un benefici d’entre 130 i 140 milions de lliures el 2022
  • La inversió creditícia creixerà un 5% anual i la ràtio d’eficiència millorarà 15 punts percentuals al final del pla
  • El banc invertirà 120 milions de lliures en la transformació dels seus canals digitals


 

TSB, filial del grup Banc Sabadell, presenta avui a Londres davant d’inversors i analistes el seu nou pla estratègic (2019-2022), amb l'objectiu posat en la millora de la rendibilitat, l'increment de la inversió creditícia, l’aposta per la transformació digital, així com l'augment dels beneficis del banc i la millora de la seva "experiència client".

Entre les principals fites cal destacar la millora del benefici recurrent de TSB, que se situarà entre 130 i 140 milions de lliures el 2022. En aquests nivells, el ROE de TSB se situarà prop del 7%. Així mateix, l'entitat té previst incrementar i diversificar la seva cartera creditícia, amb un augment del 5% net anual en els pròxims tres anys.

Els estalvis de costos, després d'absorbir els impactes de l'amortització d'inversions, arribaran a uns 100 milions de lliures, fet que contribuirà a millorar la seva ràtio d'eficiència en 15 punts percentuals.

Al llarg del pla, el banc invertirà més de 120 milions de lliures en el seu procés de transformació digital, incloent-hi el desenvolupament de nous productes i serveis. Està previst un procés d'ajustament de la xarxa comercial, per tal d'adaptar-ne l’estructura a la realitat del mercat actual. Aquest ajust i altres mesures de reestructuració suposaran un impacte en costos de 180 milions de lliures.

El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, ha expressat que "TSB aporta escala i diversificació geogràfica al grup, la qual cosa és una palanca de millora de la rendibilitat en el futur". Guardiola ha afegit que "el pla estratègic que presentem avui posa les bases per al creixement de TSB, un banc amb un punt de partida privilegiat i un pla ben definit per complir tots els compromisos. Tinc l'absoluta convicció que TSB disposa de l'equip adequat per assolir els objectius i per descomptat compta amb tot el suport del grup".

Per la seva banda Debbie Crosbie, CEO de TSB, va argumentar que "la nova estratègia estableix un programa de transformació mitjançant el qual l'entitat podrà simplificar la seva estructura per competir de forma eficaç i enfortir les relacions amb els seus clients".

En aquest sentit, Crosbie ha incidit que "el pla situa TSB en el punt de partida per assolir l'èxit en un entorn complex i en un moment en què els clients busquen quelcom de diferent i millor. Amb una marca de confiança, una plataforma tecnològica moderna, una àmplia presència a nivell nacional, TSB està en una excel·lent posició per assolir els seus objectius, encara que per això s’hagin de dur a terme alguns ajustos que ens facin més competitius".


Simplificació i eficiència

TSB serà un negoci tecnològicament més avançat i innovador; amb una nova plataforma i una base sòlida sobre la qual modernitzar les seves capacitats i millorar l'experiència dels clients.

El banc aprofitarà l'oportunitat que ofereix l’open banking, promovent la col·laboració amb empreses fintech. Així, per exemple, TSB actualment col·labora amb Square per oferir serveis als seus clients empreses en el punt de venda. El 2022, més del 90% de totes les operacions es realitzaran directament a través de canals digitals, simplificant l'operativa i completant les operacions en temps real.

El 75% dels clients de TSB seran digitals durant els pròxims tres anys, des de la xifra actual de 56%; i un 70% de productes es contractaran per aquests canals respecte al 46% actual. Paral·lelament, es dotarà als treballadors del banc de més capacitats digitals.
 

Orientació al client

TSB posarà el focus en una oferta diferencial per al seu segment objectiu. Per això, simplificarà l'operativa i millorarà l'experiència client amb serveis millors i de més valor afegit, combinant el tracte personal a través de la xarxa amb les noves capacitats digitals.

Per això, TSB invertirà més de 120 milions de lliures en la transformació dels seus canals digitals, en oferir el millor servei a través de la seva app mòbil i en l'automatització de les seves sucursals.

D'altra banda, TSB ajustarà la mida de la seva xarxa i invertirà en noves sucursals flagship en localitzacions estratègiques.

Actualment TSB compta amb més del doble d'oficines per cada 10.000 clients que la mitjana nacional al Regne Unit (1,6 i 0,8 respectivament). Després d'una revisió i anàlisi minuciosa de la seva xarxa actual, la seva distribució geogràfica així com de les necessitats dels seus clients més vulnerables, ha decidit fer un ajust de 82 sucursals el 2020. Això suposa passar de les 540 a les 458 oficines.

El banc renovarà i ampliarà la gamma dels seus productes de crèdit actuals per cobrir més necessitats i arribar a més segments de clients. L'entitat continuarà invertint en solucions innovadores adaptades a l'entorn digital actual, com la Garantia de Reemborsament per Frau, que protegeix aquells clients que en són víctimes.

Finalment, TSB seguirà invertint i desenvolupant el seu negoci de pimes. Ara ja disposa d'ofertes innovadores -oferta de 25 mesos sense comissions i una rendibilitat de l'1% en els comptes d'estalvi-, i els seus clients poden obrir un compte per al seu negoci en només 20 minuts. TSB continuarà intensificant la captació de nous clients empresa gràcies a l'Incentivised Switching Scheme.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.