Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.

Banc Sabadell guanya 450,6M€ fins al juny, un 10% més, i millora tots els seus marges


28/07/2017
 • Els ingressos del negoci bancari del grup (marge d’interessos + comissions netes) creixen un 3,5%. El marge d’interessos augmenta un 2,4% en termes interanuals i un 1,3% respecte al trimestre passat.
 • Els ingressos per les operacions de Sabadell United Bank i BanSabadell Vida elevaran la ràtio de cobertura d’actius problemàtics fins al 54%. Això posarà fi a les pèrdues en la venda d’actius adjudicats i disminuirà l’esforç futur en provisions.
 • La reducció d’actius problemàtics el juny augmenta fins als 1.159 milions d’euros, un ritme superior a l’esperat per aconseguir l’objectiu anual.
 • El balanç de TSB segueix creixent, i el crèdit a la clientela augmenta un 3,6% intertrimestral i un 16,6% interanual gràcies a la fortalesa de la franquícia. Supera els 5 milions de clients.

El Grup Banc Sabadell va assolir fins al juny del 2017 un benefici net de 450,6 milions d’euros, fet que suposa un 10,0% més que en el mateix període de l’any passat a tipus de canvi constant, gràcies al sòlid creixement del 3,5% dels ingressos del negoci bancari del grup (marge d’interessos + comissions netes).

 

El marge d’interessos creix un trimestre més un 1,3% intertrimestral i un 2,4% interanual a tipus constant, fins als 1.936,9 milions d’euros, mentre que el marge de clients s’incrementa fins al 2,81% (2,77% en el trimestre anterior) gràcies a la caiguda en el cost dels recursos.

 

La ràtio CET 1 phase-in puja al 12,67% en tancar el juny des de l’11,94% en tancar el març, i la ràtio CET 1 fully loaded se situa en el 12,13% el juny. Incloent-hi la venda de Sabadell United Bank (excloent-ne plusvàlues), aquesta ràtio augmentarà fins al 12,5%.

 

Forta evolució de recursos fora de balanç, augment del crèdit i més de 100.000 milions d’euros en comptes a la vista

 

El total de recursos de clients de fora de balanç puja fins als 43.997 milions d’euros el juny del 2017 i creix un 17,2% respecte a l’any anterior (creix un 5,1% en termes intertrimestrals). El patrimoni en fons d’inversió, que el 30 de juny del 2017 se situa en 25.943 milions d’euros, representa un increment del 22,8% interanual (8,3% intertrimestral).

 

El comportament del balanç en els últims tres mesos mostra un creixement del crèdit viu del grup del 2,3% intertrimestral i del 4,5% interanual, i aïlla la devolució de la cartera de Mortgage Enhancement a Lloyds (explicat a l’apartat de TSB, pàgina 4).

 

El juny del 2017, els recursos de clients en balanç totalitzen 135.928 milions d’euros (101.864 milions d’euros ex TSB) i presenten un increment interanual del 3% (1,8% ex TSB), a tipus de canvi constant, i un creixement trimestral del 2,4% (2,6% ex TSB).

 

Els saldos de comptes a la vista superen per primera vegada els 100.000 milions d’euros. En tancar el juny se situen en 99.512 milions d’euros (70.231 milions d’euros ex TSB), fet que representa un increment del 14,9% interanual (18,0% ex TSB) i un creixement trimestral del 4,1% (5,1% ex TSB).

 

L’activitat comercial ha mantingut un ritme intens la primera meitat de l’any, fet que s’ha traduït en la captació de 285.883 clients fins al juny (ex TSB). En total, s’han captat més de 209.000 clients particulars, 133.830 nòmines i 76.553 empreses. El crèdit al consumo ha crescut un 18,3% respecte a l’any passat, fins als 623 milions d’euros del gener al juny del 2017, amb un augment del número d’operacions del 18,7%. En préstecs hipotecaris, la pujada del volum ha estat del 13,4%, fins als 1.709,2 milions d’euros. El número de contractes ha crescut un 8,5%. Al Regne Unit, TSB ha superat els cinc milions de clients.

 

Les quotes de mercat segueixen millorant en totes las rúbriques durant el segon trimestre respecte a l’any anterior. En empreses, en tancar el juny, destaquen l’operativa de TPVs, on la quota de Banc Sabadell s’incrementa fins al 14,97% respecte al 13,89%, i l’operativa per a exportació, que se situa en el 13,20% des de l’11,02%. També augmenta la quota de crèdit fins a l’11,30% des de l’11,02%. En particulars, en el segment de targetes de crèdit, la quota millora fins al 7,94% des del 7,49%; en fons d’inversió puja al 6,34% des del 5,95%; i en dipòsits llar, fins al 6,31% des del 5,85%.
 

Fi de les pèrdues en la venda d’actius adjudicats

 

Els ingressos de les operacions de Sabadell United Bank i BanSabadell Vida incrementaran la ràtio de cobertura d’actius problemàtics fins al 54% (52% excloent-ne les clàusules sòl), fet que a futur permetrà de posar fi a les pèrdues en la venda dels actius adjudicats. Banc Sabadell reforça la seva posició de solvència considerant conjuntament els nivells de capital i provisions acumulades. Per la seva banda, la ràtio de cobertura de dubtosos se situarà en el 52,9% i la ràtio de cobertura d’adjudicats en el 55,1%.

 

La ràtio de morositat continua reduint-se i se situa el juny en el 5,49% (inclou les dades de Sabadell United Bank) respecte al 5,86% del tancament de març (6,95% ex TSB).

 

El volum de reducció dels actius problemàtics en la primera meitat de l’any és de 1.159 milions d’euros (dels quals 1.041 milions d’euros corresponen a riscos dubtosos y 118 milions d’euros a actius adjudicats), a un ritme més alt de l’esperat per complir el seu objectiu anual. La reducció d’actius problemàtics en els últims dotze mesos ex TSB és de 2.442 milions d’euros. Aquest segon trimestre del 2017 és el quart consecutiu que mostra una reducció d’aquests actius adjudicats.

 

Les dotacions a insolvències i altres deterioraments comptabilitzen 850,9 milions d’euros el juny del 2017 respecte als 901,8 milions el juny del 2016, fet que suposa un descens del 5,6%. Els beneficis extraordinaris en els resultats per operacions financeres (ROF) materialitzats en l’any s’han utilitzat per anticipar dotacions.

 

Transformació digital: els clients digitals assoleixen els 4,2 milions

 

El fort compromís de Banc Sabadell amb la transformació digital i la posada a disposició dels clients de nous serveis remots han facilitat un increment del número de clients digitals del 7%, fins als 4,2 milions. El 85% de las transaccions a Espanya ja es fan per canals remots i les vendes en digital freguen el 20% del total.

 

L’aposta de Banc Sabadell per la transformació digital es fa patent, a més, amb el naixement el maig del hub de negocis digitals, Innocells, un model d’innovació col·laborativa que té per objectiu accelerar el desenvolupament de nous productes i serveis digitals, generant un punt de trobada entre l’ecosistema emprenedor i l’experiència de l’entitat. Un dels primers productes d’Innocells ha estat Kelvin Atlas, el primer portal d’'open data' en temps real del sector bancari espanyol. L’eina permet a qualsevol usuari de consultar i compartir dinàmiques econòmiques, comercials y turístiques, gràcies al tractament del big data de manera totalment anònima i protegida, i mitjançant un mapa interactiu d’actualització continua.

 

Una altra fita ha estat la creació de Red Lyra, la xarxa blockchain multisectorial de referència al món, de la qual Banc Sabadell ha estat soci fundador. Es tracta d’un consorci multisectorial d’empreses innovadores en els seus diferents sectors que desenvolupa nous sistemes i serveis perquè, per exemple i entre d’altres coses, qualsevol persona o empresa a Espanya pugui identificar-se digitalment de forma segura.

 

TSB eleva el crèdit a la clientela un 16,6% i supera els 5 milions de clients

 

El balanç de TSB segueix creixent, i el crèdit a la clientela de la franquícia, junt amb la cartera Whistletree, augmenta un 3,6% intertrimestral i un 16,6% interanual. Una altra mostra de la solidesa de la franquícia i la cartera Whistletree és que el seu marge d’interessos s’incrementa un 3,6% intertrimestral i 8,6% interanual. Els dipòsits creixen al llarg de l’any un 6,4%, i un 0,8% al llarg del trimestre, impulsats pel creixement dels comptes a la vista.

 

La quota de mercat en apertura de comptes corrents se situa en el 6%, en línia amb les previsions de la franquícia, i, només en la primera meitat del 2017, TSB ha concedit nous préstecs i hipoteques per import de 4,1 milions de lliures, respecte als 6,6 milions de lliures que es van concedir en tot el 2016. El número total de clients supera els 5 milions en el trimestre, amb un creixement anual del 3,3%. Els clients segueixen recomanant TSB i el seu NPS (mesurament de la qualitat del servei) va assolir +24 punts la primera meitat del 2017.

 

A més, TSB ha tornat de manera anticipada a Lloyds la cartera d’hipoteques coneguda com Mortgage Enhancement, després que es complís per avançat l’objectiu d’assolir els 230 milions de lliures de rendibilitat, gràcies al bon comportament del negoci de la franquícia de TSB. Aquestes condicions no s’esperaven fins l’any 2018.

 

La migració de la plataforma compleix els passos establerts, a la vegada que es desenvolupen nous avenços tecnològics enfocats al client. TSB serà el primer banc europeu amb reconeixement de l’iris en la seva aplicació mòbil a partir del setembre. Aquest sistema segur i senzill, el següent pas pel que fa a l’autenticació biomètrica en el sector bancari, s’implementarà en la ja operativa aplicació mòbil de TSB, construïda sobre la plataforma de Banc Sabadell al Regne Unit, Proteo4UK.

 

Altres fets destacats

 

Pujada de ràting de S&P i retorn a l’investment grade en les tres agències

S&P Global Ratings, amb data 27 de juny del 2017, comunicava la pujada de la qualificació creditícia de Banc Sabadell a llarg termini a BBB- des de BB+ i a curt termini a A-3 des de B, mantenint la perspectiva positiva.            

Aquesta acció de ràting reflecteix la consideració de S&P Global Ratings que Banc Sabadell ha continuat enfortint la seva solvència i continua progressant en l’evacuació de riscos del seu balanç.

Amb data 10 de maig del 2017, Moody’s va dur a terme accions de ràting en diferents grups bancaris espanyols, com a conseqüència del canvi Macro Profile bancari d’Espanya (Baa2 stable) a "Strong-" des de "Moderate +", així com la millora contínua dels fonamentals de crèdit bancari, en particular els relacionats amb el risc d’actius. Moody's va confirmar el ràting de dipòsits a llarg termini de Banc Sabadell de Baa2 amb perspectiva estable i el del deute sènior a llarg termini de Baa3 canviant la perspectiva a positiva des d’estable

El ràting de Banc Sabadell ha recuperat el “grau d’inversió” (“investment grade”) per les tres agències: S&P, Moody’s y DBRS.

 

Emissió de 750M€ de bons convertibles per reforçar l’Additional Tier 1

Banc Sabadell va dur a terme el 5 de maig una emissió de valors perpetus eventualment convertibles en accions ordinàries de nova emissió de Banc Sabadell (emissió d’AT1) per un import nominal de 750 milions d’euros i amb un cupó del 6,5%.

 

BanSabadell Vida reassegura la seva cartera d’assegurances de vida-risc per 683,7 milions d’euros

BanSabadell Vida va anunciar el 24 de juliol un acord amb Swiss Re per formalitzar un contracte de reassegurança sobre la seva cartera d’assegurances individuals de vida-risc a canvi d’una comissió de 683,7 milions d’euros. Swiss Re assumirà els riscos sobre aquesta cartera, mentre que BanSabadell Vida mantindrà la gestió administrativa de les pòlisses reassegurades. Cal destacar que aquesta és la primera operació d’aquestes característiques que té lloc a Espanya des que hi va entrar en vigor el nou entorn regulador conegut com Solvència II.

 

Sabadell Consumer Finance obté llicència bancària

El Banc d’Espanya confirmava el juliol la transformació efectiva de la filial especialitzada en finançament al consum del Sabadell, Sabadell Consumer Finance, en entitat bancària. Això suposarà un nou motor de creixement per al grup i dotarà Sabadell Consumer Finance de perfil propi per ser referència en el sector de crèdits al consum. El finançament al consum juga un important paper en el desenvolupament econòmic del país i representa un pilar fonamental del seu sistema financer. Les últimes previsions de mercat indiquen una recuperació del volum de crèdit al consum, amb un elevat potencial de creixement en els propers anys.

 

Posada en valor de la plataforma hotelera Hi Partners

La plataforma hotelera Hi Partners s’ha consolidat en temps rècord com a líder a Espanya, amb la gestió de més de 3.700 habitacions en 14 hotels. Davant d’aquesta fortalesa, Banc Sabadell valora alternatives estratègiques en relació al seu finançament i desenvolupament futur. Entre elles, una eventual desinversió total o parcial, incloent-hi una possible sortida a borsa.

 

Tancament de la venda de Sabadell United Bank

Durant el mes de juny, las autoritats locals estatunidenques van donar el vistiplau a la compra de Sabadell United Bank per part d’IBERIABANK Corporation. L’import de l’operació puja a 1.025 milions de dòlars (al voltant de 967 milions d’euros).

 

Línia de finançament de 10.000 milions d’euros per a empreses junt amb la CEOE

El conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, i el president de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials, Juan Rosell, van signar el maig un acord per posar a disposició de les empreses afiliades a la CEOE una línia de finançament de 10.000 milions d’euros amb condicions preferents. Amb l’objectiu final de millorar la competitivitat de l’economia espanyola, aquest acord pretén en primera instància finançar les vendes de les empreses, l’accés a nous mercats, tant nacionals com internacionals, i afavorir els seus processos de desenvolupament i creixement.

 

El Banc Europeu d’Inversions i Banc Sabadell destinen 800 milions d’euros a les pimes

El Banc Europeo d’Inversiones (BEI) i Banc Sabadell posaran a disposició de les pimes espanyoles 800 milions d’euros amb l’objectiu de donar suport a les seves inversions i facilitar el desenvolupament de nous projectes, sobretot en els sectors de serveis i indústria. Per això, el BEI facilitarà a Banc Sabadell un préstec de 400 milions d’euros que serà completat per una contribució addicional per part de l’entitat d’uns altres 400 milions d’euros més.   

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.