Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu Imatge de Raül Rodríguez, director de BS Capital, i Josep Lluís Sanfeliu, gestor d’Asabys Partners.

Banc Sabadell i Asabys Partners s’uneixen per crear un nou fons de capital risc en el sector de la salut


24/05/2018
 • "Sabadell Asabys Health Innovation Fund" realitzarà inversions en primeres etapes en les àrees Biotech, Medtech, Digital Health i Serveis Innovadors a Espanya, Regne Unit i Israel
 •  L'entitat financera es converteix en inversor de referència del nou fons, que té com a objectiu arribar als 60 milions d'euros.
 • Asabys Partners neix com a firma d'inversió especialitzada en el sector de la salut i en tecnologia amb un equip especialitzat i de dilatada experiència en capital risc, de la mà de Josep Lluís Sanfeliu. 

  Banc Sabadell i la gestora Asabys Partners, promoguda per Josep Lluís Sanfeliu, han posat en marxa un nou fons de capital risc que centrarà la seva activitat d'inversió en el sector de la innovació en l'àmbit de la salut, i que té com a target assolir els 60 milions d'euros. En concret, el nou instrument neix amb la denominació "Sabadell Asabys Health Innovation Fund", i té previst dur a terme inversions en primeres etapes en els camps de la Biotech, Medtech, Digital Health i Serveis Innovadors en l'àmbit de la salut invertint principalment en territori espanyol i també al Regne Unit i Israel.

  El fons podrà comprometre fins a 6 milions d'euros per companyia i preveu operar en estreta col·laboració amb centres de recerca i hospitals de referència. Cal destacar que, d'aquesta manera, Banc Sabadell segueix apostant per la inversió en el sector de la salut i actua com a inversor de referència en aquest fons al costat de la gestora Asabys, recentment llançada per Sanfeliu, ex soci cofundador d'Ysios Capital.

  Espanya és en l'actualitat un referent en recerca en l'àrea de ciències de la vida, i existeix un gran nombre de projectes en etapes inicials. Aquest projecte es posa en marxa per tant amb la finalitat d'atendre aquesta oportunitat, i davant l'escassetat d'inversors especialitzats privats en aquestes etapes.

  "El compromís de Banc Sabadell a Asabys Partners demostra la confiança en un equip humà altament qualificat, amb un ampli track record en capital risc i en salut, en un sector emergent que està consolidant el seu creixement i contribució a l'economia i l'oportunitat de desenvolupar projectes empresarials que ofereixen un rendiment potencial amb un alt impacte social alhora que financer ", afirma Raúl Rodríguez, director de BS Capital a Banc Sabadell.

  Josep Lluís Sanfeliu, de Asabys Partners, esmenta que "el sector de les ciències de la vida i la tecnologia en l'àmbit de la salut està en un moment de desenvolupament extraordinari que requereix suport financer en les seves etapes primerenques per atendre necessitats mèdiques no cobertes aprofitant la innovació disruptiva amb una visió especialitzada, diversificada i empresarial ".

  En aquest entorn, cal citar que la Fundació Banc Sabadell atorga des de l'any 2006 el premi a la Recerca Biomèdica, amb l'objectiu de reconèixer l'excel·lència de persones joves amb una important trajectòria en el camp de la investigació biomèdica i de les ciències de la salut, que destaquen en la seva especialitat per la seva capacitat d'innovació. En aquest sentit, cal subratllar les contribucions de la majoria dels premiats, com els treballs en el camp de l'oncologia del Dr. Joan Seoane; els avenços sobre el càncer de còlon de l'equip del Dr. Eduard Batlle; l'estudi dels mecanismes biofísics i la seva interacció entre les cèl·lules del Dr. Xavier Trepat; o la recerca en cèl·lules mare i càncer del Dr. Salvador Aznar.

  A més, la Fundació Banc Sabadell col·labora amb el BIST (Barcelona Institute of Science and Technology) des de la seva posada en marxa i juntament amb el qual ha creat, des 2017, el Premi a les Ciències i Enginyeria. El Dr Romain Quidant ha estat el primer guanyador d'aquest guardó per les seves aportacions en el camp de la nanofotònica. Una altra mostra del compromís de la Fundació Banc Sabadell per la ciència són les Ajudes a la Investigació Científica que concedeix des de fa 24 anys a aspirants predoctorals i la seva implicació en el Patronat d'entitats com la Fundació Pasqual Maragall.

  A més, el Grup Banc Sabadell es va posicionar com a inversor de referència en Ysios BioFund II Innvierte, i amb l'assignació addicional de recursos per realitzar co-inversions directes juntament amb aquest mateix fons a Espanya. Així mateix, el vehicle Sabadell Venture Capital ha realitzat una inversió directa en la companyia de tecnologia mèdica per al tractament de l'ictus isquèmic en l'àmbit de la neurocirurgia, Anaconda Biomed, juntament amb Ysios Capital. 

  Convocatòria BStartup Health
  Paral·lelament, cal remarcar que Banc Sabadell obre el seu programa BStartup al sector de la salut a través d'una convocatòria d'abast estatal en què se seleccionaran 3 projectes innovadors en fase inicial de bio-pharma, e-health i medical devices que rebran una inversió de 75.000 euros cadascun, més un programa d'acompanyament per a avançar en el camí de validació de la seva tecnologia i el seu mercat, i d'aquesta manera poder assolir noves rondes de finançament. Aquesta convocatòria es formalitzarà el pròxim mes de juny, i pretén donar continuïtat a aquesta estratègia global de Banc Sabadell en oferir suport al sector de la salut.

  Per tant, el Grup Banc Sabadell reforça la seva posició com a agent tractor destacat en el sector de la salut cobrint les diferents etapes d'inversió a través de la Fundació Banc Sabadell, BStartup Health, Aurica, i les seves aliances amb Ysios Capital i Asabys Partners.

  Sobre Asabys
  Asabys Partners és una firma d'inversió especialitzada en innovació, tecnologia i salut. Fundada per Josep Lluís Sanfeliu el 2018 juntament amb altres professionals amb trajectòria especialitzada en l'àmbit de la inversió professional i del capital risc alhora que amb un enfocament sectorial centrat en el segment de la ciència, la tecnologia, la innovació i la salut.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.