Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu Alacant va acollir la Junta General d'Accionistes de Banc Sabadell.

Els accionistes aproven majoritàriament la gestió i els resultats de 2017


19/04/2018

 

  • La junta ha aprovat una retribució total a l’accionista de 0,07 euros bruts per acció.
  • Josep Oliu: "La integració tecnològica de TSB permetrà l’extensió del seu negoci a pimes, l’increment de l’eficiència i l’obtenció d’importants estalvis en costos tecnològics".
  • Jaume Guardiola: "Els resultats de 2017 han estat fruit d’un sòlid creixement dels ingressos del negoci bancari i d’una estricta gestió dels costos".

La Junta General d'Accionistes de Banc Sabadell, reunida avui amb caràcter ordinari a Alacant i amb el 61,35% del capital social, entre accionistes assistents i representats, ha aprovat majoritàriament la gestió i els resultats del 136 exercici social de l'entitat i ha donat així mateix la conformitat a la proposta de distribució dels beneficis obtinguts en l'exercici de 2017, el qual es va tancar amb uns resultats nets de 801,4 milions d'euros.

La Junta ha acordat destinar 281,3 milions d'euros a la retribució de l'accionista per un import de 0,05 euros per acció que seran abonats a partir del 27 d'abril. El passat mes de desembre l'entitat ja va abonar la quantitat 0,02 euros per acció. D'aquesta manera, la remuneració total a l'accionista a càrrec de 2017 s'eleva a 0,07 euros per títol, fet que suposa un pay out del 49%, 392,7 milions d'euros.

En l'ordre del dia, la Junta ha aprovat la reelecció del conseller delegat Jaume Guardiola com a conseller executiu; David Martínez, com a conseller dominical, i José Manuel Martínez com a conseller independent. Així mateix, s'ha ratificat el nomenament dels dos nous consellers independents Pedro Fontana i George Donald Johnston.

El president Josep Oliu ha qualificat 2017 com "un important any de transició que ha situat l'entitat en una molt bona posició per encarar el pla de negoci triennal 2018-2020". Oliu ha subratllat, entre altres fites, la sòlida posició de capital del banc, amb una ràtio de CET1 fully loaded del 12,0% proforma després de la implementació IFRS9. També ha ressaltat el bon ritme de la reducció d'actius problemàtics, la caiguda de la ràtio de morositat fins al 5,1%, així com els progressos en la transformació digital i comercial del banc - avui amb 4,4 milions de clients digitals. De la mateixa manera, el president de Banc Sabadell ha destacat algunes de les operacions corporatives més rellevants de 2017, com la venda de Sabadell United Bank, que va generar una plusvàlua de 402 milions d'euros, o la transacció d'HI Partners per un import de 631 milions d'euros.

Josep Oliu també s'ha referit al procés d'integració tecnològica de TSB, que està prevista que finalitzi aquest proper cap de setmana. En aquest sentit, ha manifestat que "ha estat un projecte d'una gran complexitat tecnològica i de coordinació, la culminació mostra les capacitats del nostre banc, en un moment en què aquestes són un element de diferenciació competitiva. És la fita més notable i meritòria de la història de les integracions de Banc Sabadell ". Pel president, la nova plataforma dota TSB d'un instrument escalable i d'última generació que "permetrà l'extensió del seu negoci a pimes, l'increment de l'eficiència i l'obtenció d'importants estalvis en costos tecnològics".

En el seu discurs als accionistes, Oliu ha subratllat la revaloració de l'acció del banc en un 29% el 2017 quan la revaloració mitjana dels bancs de l'IBEX ha estat del 15,3%. Referent a això ha assenyalat que "aquesta progressió suposa el reconeixement a la fortalesa del nostre negoci bancari, l'increment de la solvència i a la millora de la qualitat del balanç que ha portat també a la pujada de rating per part de les tres agències que ho qualifiquen, ja dins de la categoria de grau inversió ".

Intervenció del conseller delegat
Per la seva banda, el conseller delegat, Jaume Guardiola, ha focalitzat la seva intervenció en la gestió del negoci i les principals magnituds de l'últim exercici. En línia amb el que ha exposat el president, ha posat en valor cinc grans èxits: l'enfortiment dels resultats del grup, la millora de la qualitat del balanç, el creixement de l'activitat comercial, el salt en transformació digital i comercial i el lideratge en servei al client.

Pel que fa als resultats del grup, Guardiola ha explicat que els 801,4 milions d'euros de benefici obtingut han estat fruit "d’un sòlid creixement dels ingressos del negoci bancari i d'una estricta gestió dels costos". Sobre la qualitat del balanç, el conseller delegat ha destacat la reducció de 3.500 milions d'euros d'actius problemàtics.

En relació amb l'activitat comercial, Guardiola ha expressat la seva satisfacció per l'increment del crèdit i dels recursos gràcies "a l'excel·lent acompliment de totes les unitats de negoci del grup". Sobre la transformació digital i comercial ha esmentat que a Espanya el 87% de les operacions del banc ja es realitzen fora de les oficines, i que les vendes digitals representen un 20% del total, una xifra que al Regne Unit s'eleva al 59%. Finalment, pel que fa al servei al client, ha subratllat que Banc Sabadell és l'entitat líder en experiència de client en el segment d'empreses.

El conseller delegat ha finalitzat la seva intervenció detallant els cinc eixos fonamentals del pla director 2018-2020: millorar la rendibilitat, augmentar el focus en la marca i l'experiència de client, impulsar la transformació comercial i digital, potenciar el talent professional i desenvolupar les franquícies internacionals del grup.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.