Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu El president, Josep Oliu, durant la seva intervenció

Josep Oliu: “Hem aconseguit moltes coses, encara que hem de buscar l'excel·lència


14/12/2016

Banc Sabadell ha reunit avui dimecres 14 de desembre a Barcelona més de 1.600 directius de l’entitat. Aquesta reunió anual de directius, provinents en aquest cas d’Espanya, el Regne Unit, Mèxic i els Estats Units, ha servit per exposar els resultats de l’últim pla estratègic Triple 2014-2016, així com per apuntar las línies d’actuació dels pròxims quatre anys. En aquest cas, el banc posarà els seus esforços al llarg de 2017 en complir reptes fonamentals  com la culminació de la integració tecnològica de TSB, la transformació comercial, la reducció de costos o la reducció d’actius improductius, amb mires a partir d’aquest moment en el desenvolupament d’una planificació exhaustiva que té com a horitzó els anys 2018-2020. Cal ressaltar que serà a principis de 2018 quan es presentarà a inversors i analistes els fonaments del pla.

 

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha valorat el gran salt que ha fet l’entitat en els últims tres anys i ha assenyalat que “hem aconseguit molt i ara hem d’anar a buscar l’excel·lència”. Oliu  ha exposat que els tres pols d’acció en els propers 4 anys seran Espanya, el Regne Unit i Amèrica –amb focus especial a Mèxic en l’últim cas-.  Les prioritats per a TSB seran “la migració que tindrà lloc a finals de 2017 amb la implantació d’eines digitals i de la plataforma; a més TSB ha d’aprofitar les capacitats del grup amb una autonomia centrada en el negoci, que ajudi a l’escalabilitat amb creixements en hipoteques i comptes, i que ens situï en una millora d’eficiència a través de sinergies de migració i millora de costos”. Pel que fa a Mèxic, Oliu ha detallat que tant en banca corporativa com en la d’empreses existeix un ambiciós pla de creixement, que s’unirà a la construcció d’una plataforma d’arrencada de negoci de banca personal.

A Espanya, las prioritats, segons va enumerar el president Oliu, es troben en “l’increment del volum de negoci i el marge, la rendibilitat i la transformació comercial amb el focus en el client, l’augment del ROE fins a apuntalar el percentatge en dos dígits, juntament amb una gestió centrada en el valor dels actius improductius, que els propers anys portarà a seguir reduint la mora que ja a finals de 2017 esperem que estigui per sota del 5%”. Pel que fa a la generació de resultats, des de Banc Sabadell les estimacions apunten de cara a l’any que ve una estabilització en línia amb el previst a tancament de 2016.

En paral·lel Josep Oliu ha apuntat alguns detalls sobre conjuntura a nivell macroeconòmic, marcada por un creixement mundial reduït en un entorn on el factor polític serà fonamental, amb una inflació en evolució creixent i polítiques fiscals que donaran suport l’activitat.

Així mateix, el període 2017-2020 viurà, segons Josep Oliu, la fase final de la implementació del marc regulador bancari, que tindrà una elevada càrrega amb especial exigència en la regulació de capital i financera, però a més amb nous escenaris que suposaran impactes en qüestions relatives a conducta i protecció del consumidor, juntament amb l’extensió d’aquestes polítiques reguladores cap a nous competidors com a conseqüència de la transformació digital i els nous jugadors que incorpora al sistema.

Èxit del pla estratègic i horitzó 2020
La trobada convocada per Banc Sabadell ha suposat també una repassada a la consecució d’objectius del Pla Triple, on ha posat l’accent el conseller delegat, Jaume Guardiola, el qual ha qualificat d’“extraordinària” l’activitat comercial realitzada entre 2013 i 2016. Des d’aquest punt de vista, el directiu ha remarcat entre altres assoliments que “fa tres anys ens vam proposar de millorar la rendibilitat i avui hem aconseguit el millor marge de clients de tot el sector, amb el creixement més alt. També creiem que era essencial transformar el nostre balanç, i actualment som el banc que més ha disminuït el seu rati de morositat (750 punts bàsics) amb una reducció del 26% dels seus actius problemàtics (-7.471M€)”.

El CEO de Sabadell ha incidit en aquest mateix sentit en què “avui comptem amb el servicer immobiliari líder del mercat, Solvia, que ha superat els objectius del Triple amb 6.400 milions d’euros en vendes d’immobles, i hem sabut aprofitar oportunitats per generar valor amb els nostres actius amb la creació de HI Partners –el vehicle d’inversió hotelera- o la promoció i desenvolupament immobiliari”.

Altrament, el conseller delegat va destacar l’èxit assolit pel Pla Triple, amb vectors de gran rellevància com al gran salt en internacionalització que ha estat l’adquisició de TSB “que ens ha dut a què avui tinguem una tercera part del nostre negoci fora d’Espanya”, l’excel·lent labor de la gestió de capital amb fites com la superació dels diferents tests d’estrès, ampliació de capital superior a 1.600 milions d’euros, el rati fully loaded del 12% actual, o la triplicació del resultat, passant dels 248 milions d’euros el 2013 a superar els 800 milions tal i com es preveu a tancament de 2016.  Així mateix, Guardiola va posar l’accent en el reconeixement dels inversors a la gestió del banc, i va posar com a exemple la revisió de S&P que recentment ha posat en perspectiva positiva a Banc Sabadell, i la confirmació del retorn a grau d’inversió per part de Moody´s.

Des del punt de vista comercial, Guardiola ha recordat que en el negoci domèstic el banc ha acomplert els principals objectius d’increment des de 2013 fins ara, com els marges d’assegurances  (+91%) o finançament consum (+81%), les quotes de facturació TPVs (+40%) , facturació targetes (+30%) o fons d’inversió (+50%), i altres ratis com les comissions en fons d’inversió (+97%), la quota d’export (+30%), la transaccionalitat (+30%) o situar-se entre les 3 millors entitats en el ranking de contractació de valors. Pel que fa a creixement, Jaume Guardiola va explicar que, "als EUA hem mantingut un creixement anual de dos dígits, superant els 18.100 milions de dòlars”.

De cara a 2017 i els anys següents, la guia d’actuació de Banc Sabadell, segons Jaume Guardiola, haurà de posar atenció a “seguir vigilant els preus en un entorn en què seguirà sent complicada la generació d’ingressos, i on els costos seran un important element de pressió”. En qualsevol cas, “els reptes que hem d’assolir passen inexorablement per ser líders en satisfacció de client, abordar de manera real i efectiva la transformació digital sense perdre la proximitat i la relació diferenciadora, consolidar el negoci al Regne Unit i Mèxic, i aconseguir també ser una empresa que sigui atractiva per als seus empleats i que atregui i generi nou talent”.

 

Principals fites del Pla TRIple

                                                                                 2013-2016*

En Rendibilitat

Benefici net:                                                       De 248M€ a +800M€ =       x 3,3

Marge d’interessos:                                           De 2.575M€ a +4.900M€ =  x 1,9

 

En Transformació

Reducció d’actius problemàtics:                          7.741 M€

Disminució rati de morositat:                               750 punts bàsics

Capacitats tecnològiques                                    3,8 milions de clients digitals

 

En Internacionalització

Percentatge del negoci del banc a l’exterior       Del 5% al 32%

 

*Dades previstes a tancament de 2016

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.